DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: A Ferrarival könnyebb, mint Rosberg ellen

Összehasonlította a tavalyi és idei bajnoki csatát a Mercedes pilótája, aki azt is elmondta: reméli, hasonló fényben emlékeznek majd rá, ha nem lesz az F1-ben, mint Ayrton Sennára.

Két egymást követő szezonban is világbajnoki címért harcol egy riválisával Lewis Hamilton, ám eltérő körülmények között: míg 2016-ban (és előtte években) saját csapattársa, Nico Rosberg volt a fő ellenfele, addig idén a Ferrarit vezető Sebastian Vettellel kell összecsapnia. Hamilton nem titkolja, jobban élvezi a harcot a négyszeres bajnokkal – ugyanakkor egyszerűbbnek is tartja.

„Könnyebb egy másik csapat ellen csatázni. Mentális váltás történik, az egész csapatdinamika erőteljesen vált. Amikor csapaton belül csatáztok, az olyan, mint egy nagy örvény. A feszültséggel együtt erősebbé és erősebbé válik, és az igazat megvallva a csapatok nem ilyen célra vannak felépítve. Most, hogy egy másik csapat az ellenfél, összetartunk. A hév ugyanaz, csak sokkal erőteljesebb, igazán lenyűgöző” – mondta az FIA Auto magazinjának.



Hamilton példaképéről, Ayrton Sennáról is beszélt, akit pole-pozíciók számában utolért a Kanadai Nagydíjon. Mindketten háromszoros világbajnokok, így elképzelhető, hogy a jövő rajongói egy kalap alá veszik majd példaképével:

„Az igazat megvallva nem sokat gondolok erre. Ha elképzeled, mi lesz az örökséged, könnyen pórul járhatsz. Én nem látom előre a sajátom. Csak annyit tudok, hogy azt szeretném, ha a versenyzés világában kemény, megrögzött, de korrekt versenyzőként ismernének. Ayrton Sennára is így emlékeznek ma, és remélem, rám is hasonló fényben fognak. Mióta versenyezni kezdtem, mindig az volt a célom, hogy hasonlót érjek el, mint Ayrton. Remélem, hogy miután elmentem, az emberek tisztelni fogják az elkötelezettségem, képességeim és motivációm, ahogy az övét is tisztelik” – beszélt vágyáról a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: