DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Egyre kényelmetlenebb lesz Perez helye Ocon miatt

Kanadában már összecsapott a Force India két pilótája és a szezon vége felé kiéleződhet közöttük a harc - a francia már most is közelebb van, mint az idény elején...

Parázs csatát vívott egymással a Kanadai Nagydíj utolsó köreiben Sergio Perez és Esteban Ocon, ahol a mexikói nem engedte el gyorsabban érkező csapattársát, holott a franciának lehetett volna esélye még jobb eredmény elérésére is. Azóta többen is megszólaltak már az ügyben, a bakui hétvége előtt pedig Bob Fernley csapatfőnök is sorra került - igaz, ő inkább Ocon teljesítményére koncentrált.

"Nagyon egyértelművé tettük, hogy Estebant akarjuk szerződtetni és hiszünk a benne lévő potenciálban. Nem kell messzire menni, csak az F3-as időszakáig, amikor minimum egálban volt Max Verstappennel, szóval magas színvonal várható tőle" - kezdte arra reagálva, hogy Ocon már elérte a rutinis Perez tempóját.

perez-ocon-montreal-2017



"Van még azért köztük valamennyi különbség, még a kanadai időmérőn is volt néhány tized Sergio javára. Ez viszont csökkenni fog Silverstone után, ahova Esteban már nem újoncként, hanem másodévesként fog érkezni" - utalt arra Fernley, hogy Ocon tavaly a szezon második felében mutatkozott be a Formula-1-ben.

"Hogy mire lehet képes, azt még korai lenne megjósolni, előbb nézzünk meg egy teljes szezont, hogy mire megy Checo ellen. Azt már bizonyította, hogy a határon is éretten tud vezetni és nem keveredik incidensekbe a csapattársával" - fogalmazott Fernley. 

Valóban úgy tűnik, hogy Ocon közelít, a kezdeti "lekövetés" és kettős pontszerzések után megszokta az idei F1-es autót, egyre rutinosabb, csökkentette a hátrányát Perezzel szemben és versenyben is felveszi vele a kesztyűt. Aztán jönnek a már számára is ismert pályák, ahol a mexikói könnyen bajba kerülhet...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: