DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Villeneuve: Vettel a legjobb

Jacques Villeneuve, a Williams istálló eddigi utolsó világbajnoka, sosem tartotta magában véleményét. Szerinte az idei évben Vettel a legjobb versenyző a mezőnyben.

Ugyan a kanadai világbajnok szerint a régebbi időkben sokkal veszélyesebb volt a Formula-1 és emiatt a versenyzők sokkal nagyobb elismertségnek örvendtek, az idő kerekét nem lehet visszaforgatni. Régebben mindenki vásárra vitte a bőrét, aki F1-es autóba ült, de ma már annyira biztonságosak az autók, hogy az elismerésnek ezt az ágát biztosan elvesztette a versenyág.

Sebastian Vettelnek nincs gyenge pontja Jacques Villeneuve szerint


Az Indy 500 1995-ös győztese a jelenlegi pilótákat is értékelte. „A legkomplettebb versenyzőt Fernando Alonsónak hívják, de ebben a szezonban van egy benyomásom. Mégpedig Sebastian Vettelről, aki egyszerűen nem vét hibát és nincs igazán gyenge pontja. Ráadásul most a háta mögött tudhatja a csodálatos munkát végző Ferrarit, ezek összessége miatt a 2017-es favoritom a vb-címre Vettel” – ismertette véleményét Jacques Villeneuve.

A kanadai ex-pilóta nincs elragadtatva a jelenlegi motoroktól sem. „A Formula-1 rossz irányba indult el. Nem kérdés, hogy ezek az 1,6 literes V6-os turbók mesterművek, de az F1-nek nem a mérnökök művészetéről kellene szólnia. Olyan sportot akarnánk, ami a rajongókat kirántja a fotelből a pályákra. De ha meghallom ezeket a mai motorokat, csak az jut eszembe, hogy a szemétbe valók. Olyan erőforrásokra lenne szükségünk, ami úgy szól, ahogy egy versenyautónak szólnia kellene” – tette hozzá Villeneuve, aki szerint a szélesebb gumik és a gyorsabb autók behozatala jó ötlet, de szépen szóló motorok nélkül nem sokat ér.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: