DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hülkenberg érzi az erőt

Nico Hülkenberg jó versenytempót futott egy éve az Azerbajdzsáni Nagydíjon, idén már más csapattal érkezett Bakuba, de kihasználná a Renault jó formáját. Van még néhány ütőkártyája a német pilótának.

Ezen a hétvégén Azerbajdzsánba látogat a Formula-1, tavaly után másodszor ad otthont Baku a száguldó cirkusznak, ez a világbajnokság nyolcadik futama idén. Nico Hülkenberg és a Renault is jó formában várja megmérettetést, a német pilóta szeretné megismételni tavalyi pontszerzését, de a pálya nagy kihívásokat tartogat.

„Még mindig csak szokjuk ezt a pályát, jócskán kell hozzá idő, hogy megtanuljuk. Igaz, én általában jól alkalmazkodom az új helyszínekhez és gyorsan tanulok” – kezdte elemzését Bakuról Nico Hülkenberg. A helyszín az F1-es versenynaptár utcai helyszíneinek egyike, a Renault vezérpilótája szerint hasonlóan nehéz, mint Monaco, vagy Szingapúr.

A Renault folyamatos pontszerző helyekkel jelentkezik idén, de csak Hülkenberg révén


„Jócskán vannak falak, amik csak rád várnak, így fontos, hogy egészen bátor legyél. A várnál az egyik kanyarhoz vakon érkezel, ez különleges érzés, ráadásul Monaco ehhez a szakaszhoz képest egy széles pálya. Az előzés a DRS segítségével könnyen megoldható a hosszú egyenesekben. Elég komplex a pálya a szűk, derékszögű kanyarjaival és a teljes gázos szakaszaival” – ismertette az aszfaltcsík tulajdonságait a német versenyző.

„Tavaly pozitív hétvégét zártam, a 12. rajthelyről végül a 9. helyen értem célba, két ponttal a zsebemben. Szeretném folytatni idei sorozatomat, amit eddig nyújtott az autó, arra jócskán lehet építeni, most is jók leszünk. A tavalyi teljesítményemet is figyelembe véve különösen esélyesek lehetünk a pontszerzésre” – zárta gondolatait Nico Hülkenberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: