DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bevállalna még egy csapatot a Renault

Nem mondják, hogy mindenképpen ezt szeretnék, de komolyan elgondolkodhatnak rajta - szerintük ahogy kiszolgálják a partnereiket, az a legjobb az F1 történetében.

A Renault-nál úgy gondolják, hogy 2018-ban már képesek lesznek arra, hogy egy negyedik csapattal is partneri kapcsolatba lépjenek és egy új istállónak szállítsanak motort. Jelenleg a saját gyári csapatuk mellett a Red Bullt és a Toro Rossót szolgálják ki, igaz, az energiaitalosok szerint az erőforrás miatt vannak hátrányban.

"Talán nem a miénk a legjobb motor jelenleg, de ahogy kiszolgáljuk a partnereinket, az a legjobb az F1 történetében és jelenleg is az" - nyilatkozta a Motorsportnak Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke. "Szerintem azt már bizonyítottuk, hogy bárkihez, például a Caterhamhez is képesek vagyunk/voltunk alkalmazkodni."

renault-f1-monaco



"Korábban is megvolt már a kapacitásunk arra, hogy négy partnerrel dolgozzunk, ez néha (a V8-as korszak végén) nagyon sikeres volt és néha (a V6-os éra elején) nagyon nem. Szerintem most újra olyan helyzetben vagyunk, hogy dolgozhatunk négy csapattal, legalábbis komolyan elgondolkodhatunk rajta. A megbízhatóságra fokozottan figyelünk a szezon hátralévő részében" - magyarázta Abiteboul.

"Jövőre kevesebb motor kell majd, csak hármat használhat fel egy-egy versenyző, ez megkönnyíti a dolgot. Nem teszek olyan kijelentéseket, hogy igen, mi ezt szeretnénk, de ha az a kérdés, hogy képesek vagyunk-e rá, akkor a válasz az, hogy igen."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: