DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Mercedes a Honda döntésére vár

Hétről hétre erősödik a szóbeszéd, miszerint a McLaren és a Mercedes komoly tárgyalásokat folytat egy 2018-ra esedékes motorszállítói szerződésről. A német gyártó azonban úgy tűnik, próbálja magát kivonni a McLaren és a Honda gondjaiból.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nem szeretne gátja lenni a McLaren-Honda kapcsolat folytatásának annak ellenére, hogy jó ideje az a hír járja, hogy a Mercedes kész ellátni a wokingi istállót erőforrásokkal 2018-tól. A McLaren egy két évtizedig tartó partneri kapcsolatot zárt le a Mercedesszel 2014 végén azért, hogy házasságra lépjen korábbi motorszállítójával, a Hondával több, mint 20 évet követően.

A wokingiak exkluzív szerződést kötöttek a japánokkal 2015-től, sajnos azonban az eredmények egyelőre egyáltalán nem érkeznek. A tavalyi jól látható javulást idén a félretervezett erőforrás miatt látványos visszaesés követte, még a 2015-ös szint alá süllyedt az istálló. Komoly szakítópróba ez, hónapok óta csak egyre erősödik a feltevés, hogy a McLaren a lehető leggyorsabban szakít a Hondával. A gyenge eredmények alátámasztásaként a McLaren az egyetlen csapat, amely még nem szerzett pontot idén, hét futam elteltével sem.

A McLaren és a Honda kötélhúzásának eredményére vár a Mercedes


„Nagy a mozgás most a piacon, de mi ezt csak a partvonalról nézzük. Szándékosan helyezkedtünk így, most a Honda körül forog minden. Hogy marad-e a sportban, jó szerződést köt-e, meglátjuk. Számunkra az az elsődleges, hogy ebben a szakaszban minél kevésbé zavarjunk be a japán motorgyártónak. Hogy a Mercedes nyitott-e a jövő évi motorszerződésre a McLarennel? Ez nem elsődleges most számunkra. Először szeretnénk látni, hogy a Honda és a McLaren rendezik-e a viszonyukat” – nyilatkozta Toto Wolff.

„Meglátjuk, hogy a Honda marad-e a sportban és hogy a Honda viszonya működőképes-e a partnereivel. Pont emiatt nem szeretnénk fejest ugrani még ebbe a témába” – tette hozzá a Mercedes csapatfőnöke. Ha a Mercedes leszerződne végül a McLarennel, akkor a gyári csapat mellett a Force Indiát, a Williamst és a McLarent is ellátnák erőforrásokkal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: