DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tovább gyepálhatják egymást a Force India pilótái

A Kanadai Nagydíj után a csapat beismerte, hagyniuk kellett volna, hogy Esteban Ocon megpróbálkozzon Daniel Ricciardo megelőzésével, ha már csapattársának nem sikerült - a tulajdonos elmondta, a továbbiakban nem kívánnak beleszólni pilótáik versenyébe.

A montreali futam utolsó szakaszában a dobogó legalsó fokáért zajlott a legintenzívebb küzdelem: Sergio Perez akárhogy próbálkozott, nem tudott lőtávolba kerülni Ricciardóhoz képest, ezért mögötte autózó csapattársa, Esteban Ocon arra kérte csapatát, hadd próbálkozzon meg ő az előzéssel. A Force India ezt nem hagyta jóvá, azon egyszerű oknál fogva, hogy túl sok időt veszítettek volna vele, Otmar Szafnauer műveleti igazgató azonban utólag bevallotta, bölcsebb lett volna engedni a francia kérésének.

Vijay Mallya, a Force India Nagy Britanniában élő tulajdonosa ellen hazájában elfogatóparancsot adtak ki néhány héttel ezelőtt, azonban továbbra is próbálja a lehető legnagyobb befolyást gyakorolni csapatában. „Montreal megmutatta pilótáink erősségét” – idézte a GPUpdate.net Mallyát.



„Sergio és Esteban nagyon közel áll egymáshoz, és keményen harcolnak egymás ellen a pályán. Mind a ketten le szeretnék győzni a másikat, és ez az egészséges rivalizálás segít minket az előrehaladásban. A legjobbat hozzák ki egymásból. Továbbra is engedjük, hogy szabadon versenyezzenek, egyensúlyban tartva a csapat érdekeivel. Nem lehet előre tervezni ezeket a szituációkat, minden helyzet más és más.”

Mallya elmondta, hogy montreali tempójuk bebizonyította, hogy szezon előtti céljuk, az első három csapattal való csatározás nem volt földtől elrugaszkodott elképzelés. „Év elején, amikor bemutattuk a VJM10-est, azt mondtam, hogy úgy akarjuk folytatni, ahogyan 2016 végén abbahagytuk, negyedik legjobb csapatként. Még arról is álmodtam, hogy akár bekerülhetünk az első háromba."

„A Montrealban mutatott teljesítményünk megmutatta, hogy ezek az ambíciók cseppet sem voltak furcsák. Nagyszerű érzés a Red Bullokkal és a Ferrarikkal harcolni. Nem vagyunk a szintjükön, de ha jó napunk van, harcba szállhatunk velük. Mindenkit dicséret illet a Force Indiánál az eddig megszerzett 71 pontért – ez fantasztikus eredmény."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: