DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainzot vinné a McLaren?

Indul a silly season, egyre több hír bukkan fel a bizonytalan sorsú versenyzők és autók lehetséges jövőjével kapcsolatban: sajtóértesülések szerint a McLaren szeretné leigazolni az ifjú spanyolt az STR-től.

Olasz sajtóértesülések szerint a McLaren fejbe vette Carlos Sainz leigazolását arra az esetre, ha Fernando Alonso a szezon végén elhagyná a csapatot – amire jelenleg igencsak nagy esély látható. A kétszeres világbajnok egyelőre még nem tette közzé terveit a jövőre vonatkozóan, s elmondása szerint nyár végéig ez nem is fog megtörténni.

A 22 éves spanyol versenyző neve több istállóval kapcsolatban is felmerült az elmúlt időben, Rosberg visszavonulását követően a Mercedesnél is szóba került (állítólag), a Ferrari potenciális jövőbeli versenyzői között is számon tartják, a Renault pedig meg is környékezte 2016-ban – a Red Bull viszont akkor még nem engedte el.

sainz-str-2017-barcelona



Bár Helmut Marko állítása szerint Verstappen, Ricciardo és Sainz helye is betonbiztos a csapatnál, előbbi két pilóta szerződése azt jelentheti, hogy a fél F1 által vágyott ifjú tehetségnek egy negyedik évet is a kiscsapatnál kellene töltenie, ami valószínűleg nem épp egy szívderítő lehetőség a számára. Ha a McLaren hívná, akár a Honda-helyzet ellenére is bevállalhatná a váltást, ez minden további nélkül elképzelhető – csakhogy az is borítékolható, hogy a Bikák alaposan megkérik majd az elengedés árát, ha egyáltalán hajlandóak lesznek rá.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, valószínűleg nem ez lesz az idei utolsó pletyka a spanyolról és a McLarenről sem…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: