DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas rettentően lenyűgözte a Mercedest

A szezon első hét F1-es futama után kijelenthető, hogy a Mercedes jó lóra tett, amikor a finn pilótát választotta Nico Rosberg helyetteséül - sőt, a csapat sportigazgatója még ennél is tovább ment.

„Nem érhet Lewis Hamilton nyomába”, „A brit élve fel fogja falni a Mercedesnél” – ilyen, és ehhez hasonló nyilatkozatok terjedtek a sajtóban azt követően, hogy a brackley-i istálló Valtteri Bottast igazolta le januárban a távozó Nico Rosberg helyére. Tény, hogy a finn eddig néhány dobogós helynél nem mutatott többet, ahogyan az is, hogy lehetősége sem nagyon volt rá a győzelemre esélytelen Williams volánja mögött.



Toto Wolff azonban jól tudta, hogy miért a sokáig általa is menedzselt finn versenyzőt választotta, aki a pályán hamar bebizonyította, hogy ő volt a megfelelő választás. A szezon harmadik futamát, a Bahreini Nagydíjat pole-ból kezdhette, Oroszországban pedig hibátlan versenyzéssel életében először a dobogó legfelső fokára is felállhatott. Következő top 3-as befutójára Kanadáig kellett várnia, Toto Wolff pedig végképp meggyőződött róla, hogy helyesen döntöttek, amikor rá szavaztak a tél folyamán.

„Valtteri remekül kezdte a szezont. Soha nem hittem volna, hogy télen az utolsó pillanatban fog csatlakozni hozzánk, most pedig azt kell mondjam, hogy hét nagydíj után felülmúlta a várakozásainkat” – idézte az osztrákot az F1i.com. „Állt már pole-pozícióban, nyert már versenyt, valamint minden szombaton és vasárnap harcol Lewisszal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: