DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

25 futamos naptár esetén visszatérhet Imola

Rengeteg pilóta és rajongó kedvence, az imolai helyszín komoly lépést tett afelé, hogy újra Formula-1-es futamot rendezhessen több, mint egy évtizednyi szünetet követően.

Az egyik klasszikus aszfaltcsík hosszú kihagyás után esélyes az F1-es visszatérésre. Imola, ami a San Marinó-i Nagydíjnak adott otthont évtizedeken keresztül, utoljára 2006-ban látta vendégül az F1 mezőnyét. Sajnos nem a számos nagyszerű futamról, hanem az 1994-es versenyhétvégéről maradt igazán hírhedt, amikor is Roland Ratzenberger, majd másnap Ayrton Senna is itt vesztette életét.

Ayrton Senna több alkalommal is győzni tudott Imolában


Az F1 versenyigazgatója, Charlie Whiting látogatott el Imolába az Autodromo Enzo e Dino Ferrari elnevezésű pályára, amit alaposan megvizsgált és maradéktalanul rendben talált mindent. Jóváhagyása azt jelenti, hogy innentől a pálya hivatalosan is tárgyalhat arról, hogy a közeljövőben újra az F1-es naptárba visszakerüljön.

A pályát üzemeltető társaság elnöke, Uberto Selvatico Estense is elégedett volt. „Ezután a legmagasabb szintű FIA-s események megrendezését is vállalhatjuk” – közölte az elnök. Nem kérdés, hogy a lista élén egy Formula-1-es Nagydíj megrendezése áll. Az F1 új főnökeinek akarata is egybecseng ezzel, miszerint igyekeznek klasszikus helyszínekre (is) visszaterelni a Formula-1-es versenyeket. Ha valóban 25-re bővítik a versenynaptárat a közeli jövőben, akkor Imola kétségtelenül jó eséllyel pályázik az egyik helyre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: