DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel sem sietteti a szerződés-hosszabbítást

Ugyanazt ismétli a csapat és a versenyző: Sebastian Vettel a világbajnoki cím megnyerésére koncentrál, eddig ideje sem volt 2018-as ülésével foglalkozni.

Vezeti a világbajnoki pontversenyt, jövőre azonban még nincs szerződése Sebastian Vettelnek. A négyszeres – és addigra talán már ötszörös – bajnoknak persze elsősorban nem amiatt kell aggódnia, hogy ülés nélkül marad 2018-ban: kérdéses azonban, hogy a következő idényben is a Ferrari színeiben látjuk-e, a pletykák ugyanis szóba hozták már a Mercedesszel.

A hírek szerint a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne azt szeretné, ha a német a szeptemberi Olasz Nagydíjig aláírná a kontraktust, amelyben fizetésemelés is szerepel a jelenleg sem szerény 30 millió dollár alapbérhez (mely bónuszokkal egészül ki) képest. A folyamatban levő egyeztetések megoszthatják egy pilóta figyelmét, Vettel azonban állítja, teljesen kizárja a jövőt illető gondolatokat.



„A szerződés-hosszabbítás jelenleg nem ügy” – idézte a Speed Week lap Vettelt. „Talán ez kicsit furán hangzik, de teljes mértékben a szezonra fókuszálunk, eddig pedig időnk sem jutott rá, hogy nyugodt körülmények közt beszéljünk róla. Mindannyian a jelenlegi lendületünket akarjuk megőrizni.”

Vettel ezzel szinte szó szerint elismételte azt, amit csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene is elmondott: „Nem gondolunk most a szerződésekre, csak a világbajnokságra. A szerződés most nem téma, együtt dolgozunk csapatként, beleértve a pilótákat is” – fogalmazott az olasz, aki Kimi Raikkönenről is beszélt, mivel a finn szintén nem rendelkezik a következő szezonra érvényes kontraktussal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: