DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rossz hír a Kubica visszatérésében bízóknak

Számos rajongó reménykedik abban, hogy az újra F1-es autót tesztelő lengyel 2018-ban vagy akár már idén rajthoz áll a királykategóriában. Ehhez képest Kubica nincs rajta a Renault listáján.

A Renault háza tájáról folyamatosan Jolyon Palmer gyengélkedéséről hallani, eközben pedig Robert Kubica újra Formula-1-es versenygépet tesztelt, és a csapat úgy nyilatkozott, gyorsasága és teherbírása is alkalmassá teszi arra, hogy újra versenyezzen. A királykategóriában utoljára hét éve szereplő lengyel maga is kijelentette, visszavágyik az F1-be. A két vonalat összekapcsolva arra juthatunk, hogy Kubica válthatja Palmert jövőre, vagy akár már 2017-ben is.

„Tudom, hogy a sport tele van spekulációval, pletykákkal és hasonlókkal” – kezdte Cyril Abiteboul, mikor a motorsport.com megkereste, és Kubica esélyeiről kérdezte. Jelen esetben azonban kissé óvatosnak kell lennünk, hisz olyasvalakiről beszélünk, akit mindannyian szeretünk, akinek fantasztikus az imidzse, és aki nagyon nehéz személyes helyzetet élt át. Épp ezért mindenkit arra kérek, ebben az esetben legyen körültekintőbb. Igen, teszteltünk, de nem akarjuk, hogy bárki is elvárásokat képzeljen el, beleértve Robertet.”



„Egy ponton beszélnünk kell a jövőbeli felállásunkról, ami nem titok. Nicóval hosszú távú szerződésünk van, Jolyonnal pedig 2017 egészére szól. Egy ponton majd fel kell mérnünk az opcióinkat” – beszélt arról a Renault Sport főnöke, hogy képbe kerülhet-e Kubica. Azt ugyanis határozottan állítja, hogy jelenleg nincs szó a lengyel visszatérésének lehetőségéről sem. „Ha akkorra Robert opcióvá válik, őt is számításba vesszük. De most, hogy itt beszélünk, nincs rajta a listán. Még sok feladatot kell teljesítenie, hogy felkerülhessen rá.”

Abiteboul arról is beszélt, hogy a teszt inkább egy szívesség volt Kubica felé, aki egykor a Renault-nál Bob Bell-lel, Nick Chesterrel és Alan Permane-nel együtt dolgozott, a szakemberekkel, akik jelenleg is az istálló vezetői. „Erről mindig beszéltek egymással, álomként, hogy vajon képes lesz újra vezetni ilyen körülmények között? Egyszeri alkalom volt, Robert felépülési folyamatának része, mely során felméri fizikai és talán mentális határait. F2-es, GP3-as, LMP2-es és Formula-E autót is vezetett, ami szintén a programba tartozott. De nem akarom, hogy a Renault vagy Robert kötelezettséget érezzen, hogy meg kell tenniük egy következő lépést” – hűtötte le a kedélyeket a francia vezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: