DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rosberg reagált Wolff nyilatkozatára

A Mercedes sportigazgatója nemrég úgy vélekedett, hogy tavaly visszavonult pilótája volt a rosszfiú Lewis Hamiltonnal való rivalizálásuk során. Az F1-es címvédő megszólalt a nyilatkozattal kapcsolatban.

Noha több mint fél év is eltelt azóta, hogy Nico Rosberg visszavonult, nem lehet azt mondani, hogy a 2016-os világbajnok Lewis Hamiltonnal folytatott csatározása a feledés homályába veszett volna. A média ugyanis folyamatosan előszedi a rivalizálást, még akkor is, ha a brit idén új ellenfelet kapott – no nem csapaton belülről, hanem a ferraris Sebastian Vettel személyében.



A téma előkerül akkor, amikor Hamilton arról nyilatkozik, hogy sokkal nyugodtabb a csapat légköre Rosberg nélkül, vagy abban az esetben, mint nemrég, amikor Toto Wolff olyan mondatot ejtett ki a száján a Daily Mailnek, amely alapjaiban rengeti meg történelmi emlékezetünket. Az osztrák ugyanis nem kevesebbet állított, minthogy 2016 világbajnoka volt a nagyobb bajkeverő a Mercedesnél, holott a legtöbb összetűzésnél általában Lewis Hamilton bizonyult keményebbnek.

Wolff nyilatkozata nem maradt válasz nélkül, Rosberg ugyanis a német DPA hírügynökségen keresztül reagált exfőnöke szavaira, melyből kiderül, hogy a brit tabloid ferdítéséről van szó. „Tudom, hogy Toto mit gondol rólam, ezért nem tulajdonítok különösebb figyelmet annak, hogy mit ír egy angol lap” – mondta a bajnok. „Múlt kedden együtt 600 ezer eurót sikerült összegyűjtenünk egy gyermekeket segítő alapítvány számára” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: