Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Nem számítanak sok jóra a McLaren-Hondánál

Sem a wokingiak, sem a japánok nem túl bizakodóak a bakui futam előtt - egyiküknek sem igazán teszik az a nagyon hosszú egyenes a pályán.

Montreal után Bakuban sem számíthat túl sok jóra a McLaren-Honda, a hosszú egyenesekben egyébként is óriási hátrányban van a japánok erőforrása, ráadásul továbbra sem sikerül megbízhatóvá tenni a technikát. Egyre erősebbek azok a pletykák, melyek szerint a wokingiak szakítanak a Hondával, így egyre fontosabb, hogy összejöjjön végre egy jó eredmény - Fernanso Alonso sem túl pozitív a hétvége előtt. 

"Kanadában nem tudtuk kihozni magunkból a maximumot és Bakuban is hasonló kihívásokkal nézhetünk szembe, hiszen ez a pálya sem igazán fekszik az autónknak. Ez és a jelenleg is meglévő problémáink ellenére azonban a csapat éhesebb a sikerre, mint valaha. Nem szabad a negatívumokra figyelnünk, ehelyett megoldásokon kell dolgoznunk és azon, hogy kihozzuk a legtöbbet ebből a szituációból" - tekintett a hétvégi futam elé Eric Boullier technikai igazgató.

mclaren_2

"Örülünk, hogy idén van időnk elemezni és értékelni az adatokat, amelyeket Kanadában gyűjtöttünk. Illúzióink persze nincsenek az esélyeinket illetően, a bakui pályán van egy több, mint két kilométeres egyenes és alapvetően is nagyon motorerő-igényes pálya" - tette hozzá Yusuke Hasegawa, a Honda vezető mérnöke.

"Nehéz időket élünk mostanában, de mindent megteszünk azért, hogy fordítsunk a dolgok menetén. Muszáj a fejlesztésre koncentrálnunk és egy csapattal, a McLarennel dolgoznunk, hogy javuljunk" - tette hozzá a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?