DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nagyon nehéz időszakot él át Vandoorne

Kevin Magnussen nem érti, hogy mi történik a McLaren fiatal F1-es pilótájával, mert sokkal többre képes annál, mint amit eddig megmutatott.

Nincs könnyű éve Stoffel Vandoorne-nak, hiszen a szupertehetségesnek tartott McLaren-újonc (aki tavaly parádésan mutatkozott be beugróként) eddig átlagosan közel hat tizedmásodperccel lassabb Fernando Alonsónál, óriási a szakadék közte és a kétszeres világbajnok között. Eric Boullier szerint ennek Vandoorne vezetési stílusa az oka, amely nagyon sikeres volt az utánpótlás-szériákban, de az idei F1-es autókhoz nem igazán illik.

Kevin Magnussen is megszólalt a témában, aki ígéretes tehetségént versenyzett egy évet a McLarennél, ám azóta már járt a Renault-nál és most a Haas pilótája. "Nem tudom, hogy miért szenved ennyire, de az biztos, hogy nincs jó helyen, különben nem lenne fél másodperccel Alonso mögött. Ez engem meglepett, mert tudom, hogy milyen jó pilóta" - mondta Vandoorne-ról a dán.

vandoorne-honda-2017



"Szerintem hasonló egy kicsit a helyzetünk, nagyon jó lehetőséget kapott és megmutathatja, hogy mire képes egy olyan pilóta ellen, aki a Formula-1 egyik legjobbja. Tudom, hogy nagyon jó versenyző és tudom, hogy mire képes, de különböző okok miatt csak szenved. Nagyon nehéz lehet neki" - magyarázta Magnussen.

Arról is beszélt, hogy mennyivel nyugodtabb így, hogy szerződéssel rendelkezik a következő szezonra is a Haasszal - ez pályafutása során először fordul elő vele. "Elég jó érzés, hogy nem kell olyan negatív dolgokról beszélni, mint hogy még nincs ülésem a következő szezonra. Nagyszerű, hogy csak a versenyzésre koncentrálhatok, pozitív gondolatokkal érkezhetek meg a futamokra, célokat tűzhetek ki, tervezhetek. Úgy mehetek a versenyekre, hogy élvezhetem, amit csinálok, remek helyzetben vagyok."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: