DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Most is a Mercedes-motor a legjobb”

Valtteri Bottas közelről tapasztalhatja meg a Mercedes-erőforrás erejét és biztos benne, hogy továbbra is veri a Ferrarit. A speciális, időmérős beállításban verhetetlen a német motor.

A finn pilóta ugyanakkor azt is érzi, hogy ez a különbség immáron csak csekély. A Mercedes a turbó-hibrid motorok megjelenése, azaz 2014 óta a legjobbnak számít, az idei szezonra azonban a Ferrari felzárkózott. A Ferrari egyik partnercsapata, a Haas korábban azt feltételezte, hogy a Ferrari utolérte és talán meg is előzte a Mercedest. Bottas egyáltalán nincs erről meggyőződve, de elismeri, hogy kicsi a különbség.

„Valami előnyünk van, de elég minimális. Véleményem szerint a Ferrari nem erősebb nálunk, de közel egy szintre érkeztünk idén. Az időmérő edzésen szinte biztosan mi vagyunk a jobbak, de ott sem túlságosan” – nyilatkozta Valtteri Bottas, a Mercedes egyik pilótája.

Bottast és Hamiltont Kanadában egy új üzemanyag is segítette


A Mercedes és Ferrari közötti különbséget az egyik pályákon adódó versenyképesség adja, ami a két motorból és a két különböző karosszériából is adódik, egészen kicsi a differencia siker és sikertelenség között. Kanadában például a Mercedest a Petronas módosított, kicsit felturbózott üzemanyaga is segítette, éppen az ilyen kis nüanszokon múlik idén a futamgyőzelem.

„Új az üzemanyagunk, kicsivel több energiát képes emiatt az erőforrásunk hozzátenni, pilótaként ezt azonnal érezni. Az F1 az apró részletekből áll össze, minden egyes kis részlet segít, főleg amikor ilyen szoros a küzdelem, mint most a Ferrarival. Bakuban is századok fognak dönteni” – tette hozzá a finn pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: