Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 18. hétfő
F1

Az Audit mégsem érdekli annyira az F1

Nemrég olyan híreket lehetett hallani, hogy az Audi pozitívan áll az F1-ben zajló, jövőbeli motorokkal kapcsolatos tárgyalásokhoz, a gyártó motorsport-főnöke azonban cáfolta a Formula.hu-nak, hogy így lenne.

Miután Stefano Domenicali, a Lamborghini vezetője ott volt a legutóbbi F1-es motorkonferencián, szinte alig telik el hét anélkül, hogy fel ne merülne, hogy az anyavállalat Volkswagen valamelyik márkájával beszáll a sportágba a jövőben. A hírek legfőképpen az Audit emlegetik, és pozitív irányba mutatott az múlt héten elejtett komment a gyártó motorsportfőnökétől, Dieter Gasstól, mely szerint „jónak találták” részvételüket.

Nos, a Formula.hu a DTM hungaroringi hétvégéjén nekiszegezte a kérdést Gassnak, hogy hányadán is áll az Audi az F1-gyel, és valószínűnek tartja-e a gyártó csatlakozását sportághoz a közeljövőben. „Ha megnézzük, hogy mit írnak a sajtóban, az Audi minden évben belép a Forma-1-be” – mondta nekünk a szakember. „Hogy őszinte legyek, ezt meg nem láttam idáig. Egy idő után hozzá lehet szokni, és már semmit sem tudunk hozzátenni. Ha megnézzük a motorsport és a Volkswagen-csoport jelenlegi helyzetét, egyelőre úgy tűnik, hogy az Audi rövid távon nem fog csatlakozni a Forma-1-hez.”

Persze felmerül a kérdés, hogy mindez azért nem fog megtörténni, mert az F1 programjukba nem illő utat követ a jelenlegi szabályrendszerrel. „Ez nem csak arról szól, hogy mit akarunk a sportágtól, hanem hogy mi mit szeretnénk, és mit tudunk csinálni a jövőben” – mondta Gass, majd kitért a motorkonferencián elhangzottakra is. „Nem mondtam, hogy jónak tartottam volna megjelenésünket. Az Audit Stefano Domenicali képviselte, és csak azért vettünk részt rajta, mert meghívtak minket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?