DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso trükkös hétvégére készül Bakuban

A spanyol pilóta Kanadában "hozta a kötelezőt", hiszen a verseny végén esett el a pontszerzéstől műszaki hiba miatt - reméli, hogy Azerbajdzsán fővárosában megtörik az átok, bár állítása szerint nagyon trükkös napok elé néz.

Akárcsak az év összes futama, a Kanadai Nagydíj is ugyanazon forgatókönyv szerint alakult Fernando Alonso számára: hiába tesz meg mindent a top 10-es helyezéséért, ha autója nem bírja a gyűrődést. A spanyol ezúttal két körrel a leintés előtt bukta el a pontszerzést, így érthető, hogy bizakodó az Azerbajdzsáni Nagydíjat illetően, ahol javítani szeretne csapata renoméján. „Baku nagyszerű város, és a tavalyi futam sikere után izgatottan várom, hogy visszatérjek versenyezni Azerbajdzsánba” – nyilatkozta a spanyol a McLaren hivatalos előzetesében.



„Mint bakui nagykövet, több időt töltök ott a kollégáimnál, szerintem nagyszerű hely egy Forma-1-es futam rendezésére. Valójában keresztülszeljük az óvárost, a várfalak pedig tökéletes hátteret nyújtanak a versenyhez a sportágban. Miután annyira közel kerültünk az első idei pontunkhoz Kanadában, de kiestünk, még elszántabbak vagyunk Bakut illetően, ám nem titkoljuk, hogy trükkös hétvége áll előttünk. A motorproblémák miatt valószínűleg büntetések várnak ránk, a szűk kanyarok a hosszú egyenesekkel együtt azt jelentik, hogy az előzés is nehéz a pályán. Persze nem lehetetlen, és harcolni fogunk, ahogyan mindig.”

„A bakui helyszín a leggyorsabb városi pálya a naptárban, ezért a pilóták számára nagyszerű ekkora sebességekkel versenyezni, közel a falakhoz. Ahogyan az lenni szokott, a rajt lesz a verseny egyik legkritikusabb pontja számunkra, ezért fontos, hogy megfelelő beállításokat találjunk pénteken, időben a szombati kvalifikáció előtt” – tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: