DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Minden versenyen más győztes lenne, ha…”

Idén egyelőre csak a Mercedes és a Ferrari pilótái tudtak futamot nyerni az F1-ben, s bár a kétpólusú vb-küzdelem is felüdülés az előző évekhez képest, van, ahol még változatosabb a helyzet.

A Mercedes tavalyi dominanciája után a legtöbb Formula-1-es szurkolót elégedettséggel töltötte el, hogy a Ferrari végre valódi kihívója tudott lenni az előző három szezont letaroló alakulatnak. Mögöttük a Red Bull teljesen magányosan áll a ranglista harmadik helyén, s a Force India a versenytempójának köszönhetően ugyancsak stabil negyedik erőnek számít, onnantól kezdve viszont abszolút változatos a futamok alakulása – Romain Grosjean szerint éppen ezért minden versenyen maximumot kell nyújtaniuk a középmezőny tagjainak:

grosjean-szocsi-haas-dppi-1



„Igazából rendkívül izgalmas a harc. Ha levennénk a három élcsapatot az elejéről, és csak a középmezőnyt néznénk, szinte minden nagydíjon más futamgyőztesünk lenne” – idézi Grosjean szavait a GPUpdate.net szakoldal. „A pole-pozíciós és a második helyezett között jóval nagyobb volt a különbség Kanadában, mint mondjuk a tizedik és a tizenhetedik között. Ez jól mutatja, milyen szoros a középmezőny, és hogy miért kell minden alkalommal száz százalékot kihoznunk az autóból.”

A francia pilótát természetesen örömmel tölti el, hogy saját istállója, a Haas F1 Team is bele tud szólni ebbe a küzdelembe, ráadásul sokkal többször, mint tette azt tavaly az újoncévében – ezt jól példázza, hogy Grosjean az elmúlt öt nagydíj során négyszer is a top10-ben végzett.

„Elég jó szezonkezdet volt” – értékelt az amerikai alakulat versenyzője. „Úgy érzem, minden téren nagy előrelépést tettünk tavalyhoz képest. Jóval kiegyensúlyozottabbak vagyunk, ennek köszönhetően több pontot is szereztünk, mint egy évvel ezelőtt. Persze rengeteg terület van még, ahol szeretnénk és kell is fejlődnünk. Összességében elégedett vagyok a csapat fejlődésével.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: