DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton úgy érzi, túllendültek a krízisen

Lewis Hamilton reméli, hogy valóban mérföldkő volt a Kanadai Nagydíj és a szezon eleji hullámvasút után végre stabil teljesítménnyel jelentkeznek és folytatják a győzedelmes formát.

A háromszoros világbajnok brit pilóta értékes pontokat hullajtott már el a világbajnoki címért folytatott harcban, amikor Szocsiban és Monacóban dobogóra sem tudott állni a nem túl jól beállított Mercedesszel. Utána azonban mindkét versenyt egy magabiztos győzelem követte a Spanyol és a Kanadai Nagydíjon.

Most Baku következik, ahol tavaly Hamiltonnak nem jött ki a lépés, a jóslásnál óvatos is, de hisz a folyamatos fejlődésben, ami látszik a W08-nál. „Remek hétvégénk volt, de nem látom előre, mi történik ezután. Baku kicsit hasonlít Oroszországra. Őszintén szólva nagy kihívás ezt az autót jól beállítani. De úgy érzem, sokat tanultunk Monacóból és még többet Kanadából” – elemezte a helyzetet Lewis Hamilton.

Hamilton leszállna a hullámvasútról


„Ugyanazzal az igyekezettel dolgozunk, mint tettük az elmúlt három hétben, egyébként is mindig ez jellemző ránk minden versenyen, akkor is, amikor nyerünk. Biztosan érzem, hogy tovább folytathatjuk a harcot és nem újra egy hullámvasútra ülünk, ami egyszer fent, egyszer lent” tette hozzá Hamilton, aki szerint a Monacóról Montrealra látható javulás a legkeményebb munka eredménye volt. Hasonló, mint a 2015-ös szingapúri hétvégén tapasztalt csalódásuk utáni feltámadás. Hamilton szerint úgy fest, túllendültek az év elején tapasztalt gondokon.

„Akkor kicsit az ismeretlent éltük meg, most viszont pontosan értettük, mi romlott el, tudtuk, hol volt a hiba az autóval és miért nem tudtuk munkára fogni a gumikat. Hogy Kanadában miért futottam meg a 64. körben a leggyorsabb kört stabil előnynél? Adatgyűjtés miatt. Nem szórakozásból tettem, csak előtte egyszer sem mentem a határon és a mérnököknek szükségük lett volna az autó akkori állapotáról is némi információra. Nagyszerűen sikerült az a kör” – zárta gondolatait Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: