DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ez kell az évi huszonöt F1-es futamhoz

Nagyon zsúfolt lesz a naptár, de megoldható a helyzet - kérdés, hogy ki szeretne elindulni ebbe az irányba.

Érdekes változások előtt állhat a Formula-1-es versenynaptár, hiszen Chase Carey belebegtette, hogy a jövőben huszonöt vagy akár annál több verseny is szerepet kaphat - pedig sokak szerint már az idei húsz is nagyon sok, Fernando Alonso azt mondta, hogy huszonöt verseny esetén ő visszavonul. Nem mindenki fogadja azonban ennyire negatívan az ötletet.

"Én nem vagyok az ellen, hogy legyen még pár verseny, csak azt szeretném, hogy ezek jobban legyenek megszervezve, becsomagolva" - nyilatkozta a témáról Günther Steiner, a Haas istálló csapatfőnöke. 

steiner



"Ehhez viszont az kell, hogy a csapatoknak ne kelljen oda-vissza repülniük mondjuk Ázsiába, elmenni egy hétre, aztán visszajönni, majd később megint elmenni. Azt kell kitalálni, hogy egy régió hány F1-es futamot bír el egymás után, az például nehéz lehet, hogy egyik héten Abu Dhabiban versenyzünk, majd a következőn Bahreinben. Ha viszont jól megszervezik, egy pár futam még elfér, alapvetően nincs ellenvetés" - magyarázta a helyzetet Steiner.

"Meg kell tervezni a dolgot és talán bevonni plusz embereket, mert nem biztos, hogy mindenki szeretne huszonöt eseményt. Szerintem menedzselhető, bár több utazás és több alkatrész kell majd hozzá, de ha elég időt kapunk a felkészülésre, biztos, hogy találunk megoldást. Egy dél-afrikai futam például nagyon jó lenne!"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: