Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 18. hétfő
F1

A Red Bull nem nyugszik bele, hogy gyenge a motorja

A Red Bull év eleje óta szenved a riválisoknál gyengébb és nem is túl megbízható erőforrása miatt, ám nem dobja a szezont. Helyette lázasan dolgoznak egyéb területeken – eddig sikerrel.

Christian Horner csapatfőnök szerint a Red Bull a létező legnagyobb mértékben igyekszik kiegyenlíteni a gyengécske erőforrása miatti lóerőhátrányát, számos más területen ugyanis jelentős fejlődést tudnak felmutatni a bikák év eleje óta. Az istálló egy TAG-Heuer álarc mögé bújtatott Renault-motorral száll harcba 2017-ben is.

Ez azonban nem kelhet versenyre a két nagy rivális, a Ferrari és a Mercedes erőforrásának erejével, ráadásul a héten bejelentette a Renault technikai igazgatója, hogy idén már nem is terveznek nagyobb frissítést. Horner kijelentette, hogy ez nem szegte a Red Bull kedvét és a teljesítménynövelést más területek erőteljesebb fejlesztésével próbálják elérni.

A Red Bull kiegyenlítené lóerőhátrányát

„Állandóan próbálkozol minden területen. Keményen dolgozunk és jó látni, hogy az elmúlt három versenyen látható fejlődést értünk el. Próbálod kihozni a lehető legjobbat abból, amit meg tudsz tenni. Valószínűleg Ausztriára kapunk egy új motort, de sokat remélünk üzemanyag-ellátónk, az ExxonMobil teljesítménynövelő fejlesztéseitől is. Ezen a területen még bőven van mit kiaknázni” – nyilatkozta Christian Horner.

„Folyamatosan fejlesztünk mindent, nagyon erős az aero-csapatunk is, sosem voltunk híján kiváló tehetségeknek. Hogy idén már nem lesz komolyabb motorfejlesztés a Renault-tól? Ezekben a napokban már semmi sem lep meg, de ez a Renault döntése. Amit és amikor kapunk tőlünk, azzal élünk. Azt viszont nem hinném, hogy a Renault teljesen dobta volna ezt az évet. Az elmúlt három verseny biztatóan alakult, meglátjuk, mit tartogat számunkra Baku” – tekintett előre a Red Bull csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?