DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Honda is megszólalt szakítás-ügyben

A McLaren vezetői az elmúlt időszakban egyre többször arra utaló kijelentést tettek, miszerint felbontják a japánokkal való szerződésüket – most a motorgyártó részéről is reagáltak erre.

A McLaren és a Honda 2015 óta működik együtt ismét a Formula-1-ben, ám a közös kaland távolról sem nevezhető sikeresnek. Az idei szezonra ez hatványozottan igaz: hiába tűnt úgy tavaly év végén, hogy előrelépett a japán gyártó az erőforrás terén, idén ismét sereghajtók lettek, ráadásul a megbízhatóságuk is pocsékabb, mint valaha – ezt jól mutatják az edzéseken és a futamokon látott sorozatos meghibásodások is.

mclaren-honda-kanada-2



Nem meglepő, ha a sajtó folyamatosan a wokingi istálló és a Honda szakításáról pletykál, s az utóbbi időben már maguk a McLaren vezetői is erre utaló nyilatkozatokat tettek: Zak Brown például úgy fogalmazott, hogy most már a japánok anyagi hozzájárulása sem elégséges ellenérv. Yusuke Hasegawa Honda-főnök szerint érthetők ezek a megnyilatkozások, ám ez még nem jelent semmit a jövőre nézve:

„Nem hiszem, hogy a hozzáállásunk változott volna a téli barcelonai teszt óta. Mindannyian rendkívül frusztráltak, ahogy mi is azok vagyunk, ezért abszolút megértjük Zak megnyilvánulásait” – nyilatkozta Hasegawa a Racernek. „Mi is csalódottak és frusztráltak vagyunk, szóval nem csodálkozunk, ha így nyilatkoznak. Természetesen a jó eredmények feldobják majd a csapatot, de még a nehéz időkben is szoros közöttünk a kapcsolat. Frusztráltak vagyunk a versenyeken, de ez nem jelent automatikusan szakítást vagy a szerződés felbontását. A frusztráció és a döntéshozás teljesen más tészta.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: