DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Rosberg nagyobb cselszövő volt, mint Hamilton”

Sokan Lewis Hamiltont tartják gonosznak és taktikásnak ellenfeleivel szemben. A Mercedes főnöke azonban teljesen másképp gondolja. Rosberg valóban aljasabb volt, mint Hamilton?

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke végigélt négy közös évet a csapatnál Lewis Hamilton és Nico Rosberg között 2013 és 2016 között. A korábban a versenypályákon szinte együtt felnövő és jó barátságot ápoló pilóták a világbajnoki címért folytatott harcban elhidegülnek egymástól, majd szinte ádáz ellenségekké válnak.

Wolff szerint Nico Rosberg sokkal inkább élt a taktikázás lehetőségével a két pilóta közül. Általában Hamiltonról feltételezik, hogy agresszív, keményfejű a csatákban, de a csapatfőnök egyáltalán nem erősíti ezt meg. A Daily Mail újság kérdezett rá, hogy melyikük volt a nagyobb cselszövő, erre Wolff egyértelmű, de kissé meglepő választ adott.

Rosberg lett volna a taktikásabb, az ádázabb?


„Amelyikük már nincs itt. Igazi ádáz volt, Nico mindig megpróbált minden fegyverrel élni, ami csak adódott. Ezek a pszicho-fegyverek alkalmasak arra, hogy megtorpedózzák ellenfeled lelki egyensúlyát” – így Wolff. A főnök szerint Rosberg kénytelen volt ilyen eszközöket magáévá tenni, hogy felülkerekedjen a természetes sebességében gyorsabb és tehetségesebb Hamiltonon. Van elképzelése a 2014-es monacói incidens hátterére is, hogy Rosberg szándékosan rontott-e egy kanyarban, hogy a sárga zászlós időszak miatt Hamilton ne tehessen kísérletet megszerezni a pole pozíciót.

„Megvan rá a válaszom, de sejtem, hogy írnád le. Az már nagy törést okozott a két pilóta kapcsolatában. Minden évben volt legalább egy nagy esemény, ami tovább mérgezte a viszonyukat. De ez nem meglepő. Ha két csapattárs olyan autóban ül, amivel megnyerheti a világbajnoki címet, onnantól az bizony nem lesz sétakocsikázás” – ismerte el Toto Wolff.

Wolff kiigazította legutóbbi nyilatkozatát, hogy Rosberg visszatérne a Ferrari színeiben versenyezni. A csapatfőnök úgy gondolja, hogy nagyon meg lenne lepve, ha a pilóta jövőre máris visszatérne az F1-be. Amit pedig Rosbergről és Hamiltonról mondott, sejthetően fog még viharokat kavarni az F1 berkein belül

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: