DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Melyik Verstappen kedvenc része Bakuban?

Az energiaitalos alakulat fiatal pilótája beszélt az előttünk álló versenyhétvége helyszínéről. Verstappen elmondta, melyik rész a kedvence ezen a nem mindennapi pályán.

A Red Bullnak nem úgy megy a szekér mostanában, ahogy kellene, amit a csapat fiatal hollandja is élesen megemlített nemrégiben. Verstappen ezúttal a bakui pálya jellegzetességeit ecsetelte - és azt is elárulta, melyik szektort tartja a legizgalmasabbnak ezen a helyszínen.

Az energiaitalos gárda versenyzője Baku egyes részeit a Monacói Hercegséghez egyes szakaszaihoz hasonlította: „Nagyon egyedi a pálya számos tekintetben, mivel vannak benne széles szektorok, de ugyanakkor a versenynaptár legszűkebb részei is megtalálhatók ezen a helyszínen. A második szektor néhol még a monacói pályánál is szűkebb, ami sok kihívást rejteget a versenyzőknek.”

 verstappen-bakurol-2017



„Amikor bemegyünk az óvárosi részbe és a kastélyhoz, remek látvány tárul elénk. Ez a kedvenc részem. Az egyenes elég hosszú, de legalább tudunk egy kicsit pihenni, mikor átmegyünk rajta” - folytatta Verstappen a számára leginkább kedves szakasszal.

A fiatal hollandnak kifejezetten tetszik a város hangulata: „Remek érzés vezetni a városban, és úgy hiszem, egyszer ki kellene próbálnom egy éjszakát itt, és meglátnám, hogy mit rejteget még ez a fantasztikus hely.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: