Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 18. hétfő
F1

Melyik Verstappen kedvenc része Bakuban?

Az energiaitalos alakulat fiatal pilótája beszélt az előttünk álló versenyhétvége helyszínéről. Verstappen elmondta, melyik rész a kedvence ezen a nem mindennapi pályán.

A Red Bullnak nem úgy megy a szekér mostanában, ahogy kellene, amit a csapat fiatal hollandja is élesen megemlített nemrégiben. Verstappen ezúttal a bakui pálya jellegzetességeit ecsetelte - és azt is elárulta, melyik szektort tartja a legizgalmasabbnak ezen a helyszínen.

Az energiaitalos gárda versenyzője Baku egyes részeit a Monacói Hercegséghez egyes szakaszaihoz hasonlította: „Nagyon egyedi a pálya számos tekintetben, mivel vannak benne széles szektorok, de ugyanakkor a versenynaptár legszűkebb részei is megtalálhatók ezen a helyszínen. A második szektor néhol még a monacói pályánál is szűkebb, ami sok kihívást rejteget a versenyzőknek.”

 verstappen-bakurol-2017

„Amikor bemegyünk az óvárosi részbe és a kastélyhoz, remek látvány tárul elénk. Ez a kedvenc részem. Az egyenes elég hosszú, de legalább tudunk egy kicsit pihenni, mikor átmegyünk rajta” - folytatta Verstappen a számára leginkább kedves szakasszal.

A fiatal hollandnak kifejezetten tetszik a város hangulata: „Remek érzés vezetni a városban, és úgy hiszem, egyszer ki kellene próbálnom egy éjszakát itt, és meglátnám, hogy mit rejteget még ez a fantasztikus hely.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?