DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas: Lewis nem gyorsabb nálam

A Mercedes finn F1-es versenyzője szerint brit csapattársa nem a legkönnyebb eset, de bizonyította már, hogy képes nyerni - nyernie is kell, hogy maradhasson a csapatnál.

Beléptünk június második felébe és bár még nagyon messze a szezon vége, a csapatok és a pilóták már ilyenkor elkezdenek gondolkodni azon, hogy hogyan tovább, mik a lehetőségek, mik a prioritások. Így van ezzel Valtteri Bottas is, aki vészmegoldásként érkezett a Mercedeshez és egy évre írt alá, de tudja, hogy teljesítenie kell ahhoz, hogy hosszabb távon is maradhasson.

Bottasnak volt több ragyogó teljesítménye már, megszerezte első pole-pozícióját és első győzelmét is, többször megverte Hamiltont, de volt már nagyon gyenge hétvégéje, illetve technikai hibából fakadó nullázása is. "Hogy mi kellhet a 2018-as szerződéshez? Szerintem kiegyensúlyozott teljesítmény. Hozni kell azt, amire az autó képes és segíteni a fejlesztésben. Csapatként kell dolgozni és futamokat nyerni" - mondta erről az Autosportnak a finn pilóta.

bottas-monaco-2017



"A Mercedes egy magas szinten dolgozó győztes csapat, amely sokat vár a versenyzőitől. Majdnem mindenki Mercedest szeretne vezetni, szóval természetesen teljesítenem kell, hogy maradhassak. Az a célom, hogy hosszabb távra is szerződést kössek a csapattal és remélem, hogy ez lehetséges" - tette hozzá Bottas.

A finn jelenleg harminchat ponttal van lemaradva Hamilton mögött a pontversenyben, de ebben benne van a technikai hiba is, ami jelentősen torzítja a képet. "Szerintem nagyon közel vagyunk egymáshoz, nem látok különbséget. Hiszek magamban. Ő tapasztaltabb, sokkal régebb óta van a csapatnál és nem látok okot arra, hogy ne tudjam tartani a tempóját. Tudom, hogy képes vagyok nyerni, pole-pozíciót szerezni, már bizonyítottam, de Lewis nem a legkönnyebb csapattárs, akit kaphatsz. Számomra motiváló, hogy ő a csapattársam."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: