DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen és Ricciardo akkor se mehet sehova, ha akar

Helmut Marko határozottan állítja, a Red Bull három pilótája ki fog maradni az év végi átigazolási buliból: olyan szerződések kötik le őket, melyeket csak a csapat bonthat fel.

Nincsenek kevesen, akik azt várják, hogy a szezon végén felbolydul a pilótapiac: lejár mindkét Ferrari-pilóta szerződése, változás történhet a Mercedesnél Valtteri Bottas helyén, és Fernando Alonso kontraktusa sem lesz már érvényes a McLarennél. Arról, hogy a két Red Bull-pilóta is érintett lehet-e a mozgásokban, Helmut Markónak, a csapat tanácsadójának nagyon szilárd álláspontja van:

„Ricciardo és Verstappen fix szerződéssel rendelkezik. Ricciardóé 2018-ra szól, Verstappent néhány záradék még hosszabb időre leköti” – árult el részleteket a versenyzőkkel kötött megállapodásról Helmut Marko.



„És ugyanez érvényes Carlos Sainzra is. Ő szintén hosszabb távra van hozzánk kötve, egészen 2019-ig. És csak mi bonthatjuk fel a szerződéseket, a versenyzők nem” – tért ki a Toro Rossónál levő spanyol tehetségre, valamint arra, hogy a pilótáknak nem áll rendelkezésére kilépési záradék. Korábban elhangzott egy nyilatkozat a Red Bull részéről – ahol a jelek szerint Sainznak jövőre sem lesz helye – hogy amennyiben egy nagycsapat, a pletykák szerint a Ferrari akarja megszerezni a 22 éves pilótát, elengedik őt szerződéséből.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: