DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

„Ocon több, mint meggyőző, biztos, hogy sztár lesz”

Esteban Ocon 2017-ben, mindössze első teljes szezonjában nagyon jó benyomást kelt a rajongókban és a szakemberekben is. Van, aki szerint nem is kérdéses, hogy nagyon fényes jövő előtt áll.

A Mercedes támogatásával érkezett a Formula-1-be Esteban Ocon, a francia versenyző pedig egyáltalán nem okozott eddig csalódást. Tavaly beugróként néhány futamot már teljesített az azóta már megszűnt Manor istálló kötelékében, már akkor látszott rátermettsége. Idén pedig többségében egyáltalán nem marad el tapasztalt csapattársától, Sergio Pereztől, nagyon gyorsan felvette a ritmust. Az első hét futamon Monaco kivételével minden versenyen pontot szerzett.

Ocon valóban egyértelmű, hogy szupersztár lesz?


Toto Wolffot, a Mercedes csapatfőnökét teljesen meggyőzte a 20 éves francia teljesítménye. „A Force India sokkal több pontot is szerezhetett volna legutóbb Kanadában. Nagyszerű versenyt futott Esteban, élete első teljes szezonja valóban zseniális. A legjobb ütemben fejlődik, a jövő szupersztárját láthatjuk benne” – nyilatkozta Wolff, aki szerint nem is kérdés, hogy Ocon egy idő után mindenkit elver.

A Force India egyik első embere, Otmar Szafnauer is ugyanilyen elégedett pilótája produkciójával és megbízhatóságával, de leginkább nagyon gyors beilleszkedésével. „Éppen ezek az okok, ami miatt őt választottuk. Nehéz megjósolni a jövőt, de boldogok vagyunk, hogy képes a pályán is megtenni azt, amire gondoltunk, hogy megcsinálja. Két olyan pilótánk van, akik közel állnak egymáshoz és jól is dolgoznak együtt, ezzel egymást is húzzák a minél jobb eredményért” – nyilatkozta Szafnauer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: