DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Mercedes: Még vannak megoldatlan problémáink

A brackley-i F1-es alakulat fölényes kettős győzelemmel vágott vissza Kanadában a monacói vereség után, ám a gárda sportigazgatója úgy véli, korántsem értek még az út végére, ami a problémák megoldását illeti.

A Monacói Nagydíj után tíz napon keresztül három műszakban pörögtek a fogaskerekek a Mercedes gyáraiban, annak érdekében, hogy rájöjjenek a hercegségben tapasztalt problémák okára. A munka a lehető legjobban sikerült, hiszen Lewis Hamilton és Valtteri Bottas kettős győzelmet szállított az istállónak Montrealban. Ez alapján úgy tűnhet, hogy a gárda rálelt a korábbi visszaesés okára, ám Toto Wolff nem gondolja, hogy ettől egy csapásra megoldódott minden a címvédő háza táján.



„Soha sem éreztem ezt” – idézte az ESPN az osztrákot. „Monaco elég furán alakult, de nem roskadtunk össze, s bár Montreal remekül sikerült, nem mondanám, hogy sikerült megoldanunk az összes problémánkat. Jobban megértettük a dolgokat, sokkal több használható adat áll rendelkezésünkre, most pedig irány Baku.” Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Mercedes kettős győzelmét nagyban segítette Sebastian Vettel hátraesése, valamint Max Verstappen technikai hibája, az viszont tény, hogy a körülményekből ők tudták a legtöbbet kihozni.

Bottas lemaradása hét tizedre rúgott a kvalifikáció végén Lewis Hamiltonhoz képest, Wolffnak pedig arra is volt válasza, hogy finn pilótája miért teljesített gyengébben. „A kevesebb tapadás miatt. Noha hasonló beállításokkal dolgoztunk, Lewisnál folyamatosan nőtt a tapadás az időmérő során, Valtterinél viszont csökkent. Nincs magyarázatunk erre – van még néhány kérdőjel, amin túl kell lépnünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: