DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kubica terve kész: irány az F1?

Eleinte még csak sejthettük, hogy Robert Kubica Renault-tesztje többről szólt, mint elsőre állították, mára pedig már egészen biztosak lehetünk benne: a lengyel interjújában roppant érdekes dolgokat mondott.

Bár az első jelentések még arról szóltak, hogy Robert Kubica múltheti Renault-tesztje csak egy egyszeri privát gyakorlás volt, az azóta folyamatosan záporozó hírek arról tanúskodnak, hogy ennél azért több lehet a háttérben. Elég csak Alan Permane nyilatkozatára gondolni, aki Kubica tempóját és erőnlétét is méltatta a minap, sőt kimondta a „visszatérés” kulcsszót is, most pedig maga a versenyző beszélt a lengyel Eleven Sport című lapnak, aki többek közt azt állította, hogy fizikailag jobb formában van, mint valaha volt!

„Nagyon érzelmes pillanat volt, úgy éreztem magam, mint egy kisfiú, aki a nulláról kezdi újra. Persze egyúttal öregebb lettem, s már nehezebb pihennem egy kicsit, mint 15 évvel ezelőtt… Az érzelmek a tetőfokára hágtak, még mindig velem vannak, s egy ideig velem is maradnak. Hogy őszinte legyek, rengeteget dolgoztam a felkészülésemen, a fizikai állapotom sosem volt még ilyen jó, még F1-es karrierem arany éveiben sem” – nyilatkozta Kubica, majd hozzátette: „Keményen dolgoztam, ami sokat segített, szinte mindenre készen álltam, eddig a napig ezt nem tudtam. Nem is volt olyan ijesztő, és nem is volt olyan messzi célkitűzés, mint ahogy a teszt előtt tűnt.”

kubica-renault-4



Ami pedig a terveket illeti, Kubica nem mondta ki a „visszatérés” szót, de szavaiból nehéz másra következtetni, mint hogy ez a lengyel távlati terve: „Van egy tervem a fejemben. Sok forgatókönyvet el tudok képzelni, de tény, hogy számos dolog történt velem az elmúlt hat évben, s ezzel együtt én magam is megváltoztam belül. Dolgozni fogok azért, hogy elérjek minden célt, ami elérhető számomra, de még túl korai a jövőmről beszélni.”

„Nem tudom, mi fog történni, csak egy valamit tudok, de azt teljes biztonsággal: arra készülök, hogy a lehető legmagasabb célokra törjek. Három hónapja annyi volt a cél, hogy teszteljek egy F1-es autót, és szerintem egészen jól sikerült a felkészülés. Hogy mi az új cél? Nagyon ostobán hangozna, ha azt mondanám, hogy nincsenek újabb céljaim, hiszen a valenciai teszt után kaptam egy nagy lökést, az önbizalmam már sokkal nagyobb.”

„Ismerem a határaimat, tudom, hogy ez mennyire befolyásolja a vezetést, és ez nagyon jó. Hogy mit hoz a jövő? Az nem rajtam múlik” – zárta szavait a lengyel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: