DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kubica szívesen versenyezne Bakuban

Az F1-es visszatéréssel szemező lengyel pilóta szerint fantasztikus az Azerbajdzsán fővárosában kialakított aszfaltcsík, ahol a sportág következő versenyét rendezik egy hét múlva.

Robert Kubica és a Forma-1 kapcsolata hosszú évekig parkolópályán pihent, ám amióta a Renault tesztlehetőséget biztosított nekik egy 2012-es Lotus E20-as volánja mögött, ő és a sajtó is egyre gyakrabban pendíti meg a visszatérését zengő húrokat. Mitagadás, az egyszeres futamgyőztes igencsak imponáló teljesítményt nyújtott Valenciában, hiszen 115 kört tett meg a spanyolországi versenypályán, így érthető, hogy miért nőtt meg a visszatérés esélye azóta.



A lengyel távolléte ellenére élénk érdeklődéssel követte a sportág alakulását az elmúlt években – állítása szerint nagyon tetszik neki a tavaly bemutatkozott bakui helyszín is, ellentétben több rajongóval. „Noha még csak tévében láttam, nagyon érdekes pályának tűnik, ahol nem sok lehetőséged van hibázni” – idézte Kubicát hazája „Eleven Sports” nevű tévécsatornája. „Nagy rajongója vagyok Bakunak, szívesen versenyeznék ott!”

A bakui pálya különlegessége a rajta elérhető hatalmas sebességek – ám az ilyen helyszínekhez hasonlóan többségében lélektelen, derékszögű kanyarok jellemzik, ami igencsak egyhangúvá tette a tavalyi bemutatkozást. Kubicát azonban magával ragadta a Kaszpi-tenger partján elterülő aszfaltcsík. „A rajongók szempontjából több ilyen versenyre van szükségünk” – mondta a lengyel, annak viszont már kevésbé örül, hogy huszonötre akarják felemelni a versenyek számát. „Már így is a határon vagyunk, nem is annyira a pilóták, hanem a csapatok – hatalmasak a költségek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: