DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

F1-est vezethet a WRC címvédője

Különleges lehetőséget kap jövő héten a rali-világbajnokság elmúlt négy évében legyőzhetetlen, és jelenlegi is listavezető Sebastien Ogier a Red Bull alakulatától.

Sebastien Ogier jövőjét múlt szezon végén némi bizonytalanság vette körül, amikor a Volkswagen kihúzta a talajt a lába alól a zsinórban megszerzett negyedik világbajnoki cím után. Ám a francia kiválóság nem maradt sokáig állás nélkül, az M-Sport ugyanis lecsapott rá, így a versenyző egy vadonatúj Ford Fiesta WRC-vel immáron a negyedik világbajnoki címét tűzhette ki maga elé.



Erre minden esélye megvan, hiszen hét verseny után, két győzelemmel a zsebében vezeti az összetettet, 19 egységgel Thierry Neuvillie (Hyundai), és 33 ponttal csapattársa, Ott Tanak előtt. A két hét múlva következő Lengyel Ralin Ogier tovább növelheti előnyét, előtte azonban nagy esemény vár még rá: hamarosan ugyanis életében először kipróbálhat egy Forma-1-es autót, méghozzá a Red Bull jóvoltából.

A Marca információi szerint a gyakorlásra a csapat pályáján, a Red Bull Ringen kerül majd sor, amivel Ogier nagy álma válhat valóra, hiszen korábban is kifejezte már szimpátiáját a száguldó cirkusz gépei iránt. Nem ő lesz az első WRC-pilóta aki F1-es vezetésére adja a fejét: honfitársa, a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb 2008-ban szintén egy Red Bullba ülhetett bele Barcelonában, Colin McRae pedig 1996-ban a Jordan gépét próbálhatta ki Silverstone-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: