DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso és a McLaren viszonya tökéletes

Fernando Alonso pályafutásának legmélyebb pontját éli meg, miközben teljesítménye a legszebb éveit idézi. Érdekes módon azonban a csapaton belüli légkörrel nincs gond, Alonso maradna.

A McLaren igazgatója, Zak Brown kijelentette, hogy Fernando Alonso és a McLaren istálló között semmilyen feszültség nincs annak ellenére, hogy ez a szezon merő depresszió mindenki számára. Ilyen körülmények között a csapatigazgató számára az egyik legkeményebb feladat mindenki motivációját fenntartani, eddig azonban sikerült.

Ron Dennis kényszerű távozását követően vette át az irányítást a csapaton belül Zak Brown a tavalyi évben. Az istálló mindent megtesz, hogy sztárversenyzőjét, Fernando Alonsót megtartsa a jövő évre is, ám ez igencsak nehéz feladatnak tűnik jelenleg. „Úgy vélem, Fernando szereti a McLaren légkörét, nem hinném, hogy lenne csapat, ahol szívesebben versenyezne, mint nálunk” – vélekedett Zak Brown.

Brownnal kifejezetten jó viszonyt ápol Alonso


„De a legjobb helyezésekért akar harcba szállni, én pedig teljes mértékben megértem ezt. Zéró mértékű feszültség van a McLaren és Fernando között. Soha nem volt még jobb a kapcsolat köztünk, frusztrált, persze, viszont a frusztrációnkban is együtt vagyunk. Nyíltan kimondtuk, hogy meg akarjuk őt tartani, ő is nyíltan kimondta, hogy velünk szeretne maradni” – elemezte az Alonsóval kapcsolatos helyzetet a csapatigazgató.

„De ehhez jobb versenyautóra van szükségünk, mindannyian ezen dolgozunk most” – zárta gondolatait Zak Brown. Alonso múlt héten nyilatkozta, hogy ha szeptemberig az élmezőny közelébe ugrik a McLaren, akkor marad. Ha a motorszállító nem tesz valami csodát, akkor ez szinte lehetetlennek tűnik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: