DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Palmer érzi a vesztét

Jolyon Palmer saját maga sem tudja megmagyarázni, miért ilyen gyenge ebben az évben is. Legutóbbi nyilatkozata alighanem egyenes utat kövez ki saját menesztéséhez.

Nincs magyarázata a fiatal brit pilótának arra, hogy az idei évben a Renault-nál miért szerepel ennyire gyengén. Palmer igen nehéz szezonkezdeten van túl, számos vezetői hiba és baleset fűződik a nevéhez, ez vélhetően a meglévő magabiztosságát is teljesen aláásta. Monacóban éppen csak lemaradt a pontszerző helyről, a 11. helyen végzett, majd Montrealban a legutóbbi hétvégén megismételte ugyanezt.

De lassacskán lejár az ideje a 2014-es GP2-es bajnoknak. „A tempóm ezúttal rendben volt, ha néhány hellyel előrébbről rajtolhattam volna, bizonyára a pontszerzés könnyedén meglett volna. A Q2-es szereplés is pozitív volt és a versenytempó is. Tovább kell dolgoznunk ugyanilyen keményen” – nyilatkozta Jolyon Palmer, akinek folyamatosan olyan szóbeszédekkel kell szembenéznie, hogy már év közben lecserélik őt vagy Szergej Szirotkinra, vagy Robert Kubicára.

Palmer legutóbbi nyilatkozata csak olaj lehet a tűzre


„A pletykák leállításának legjobb módja az lenne, ha a pályán jól teljesítenék, remélem meg tudom ezt tenni. Hogy miért szenvedek ebben az évben? Nincs rá magyarázatom. Nem hiszem, hogy bármit rosszul csinálok. Apróságokon múlhat a különbség. Úgy kell vezetnem, ahogy tudok, hogy mi történik a garázs túloldalán, az nem számít” – tette hozzá a fiatal brit pilóta.

A probléma az lehet igazán Palmer számára, hogy a jelek szerint egyáltalán nincs magyarázata idei rettentően gyenge teljesítményére, márpedig ez nem erősíti helyzetét a csapaton belül. Ha a következő 1-2 nagydíjon nem villant legalább egyszer, akkor fennáll a veszélye, hogy évközben kirúgják a brit versenyzőt. Az eddigi versenyhétvégékén mind az időmérőkön, mind a versenyeken csapattársa, Nico Hülkenberg látványosan elveri őt, többször előfordult már, hogy egy másodperc körüli különbséggel körönként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: