DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mit csinálnak a Ferrari pilótái jövőre?

Sem Sebastian Vettelnek, sem Kimi Raikkönennek nincs szerződése a jövő évre a Ferrarinál és egy ideig úgy tűnik, nem is lesz. Vajon mihez kezdenek 2018-ban a Scuderia pilótái?

A Ferrari vezetése jelenleg háttérbe szorítja a 2018-as szerződések ügyét Sebastian Vettellel és Kimi Raikkönennel, az istálló inkább a minél sikeresebb szezonjára koncentrál. Még egyiküknek sincs jövőre élő szerződése. A közvélemény és a szakértők döntő többsége is arra számít, hogy Vettel megújítja kontraktusát az olasz csapattal.

A jóstehetséggel megáldott szakemberek szerint viszont Kimi befejezi pályafutását 2017 végén. Maurizio Arrivabene csapatfőnök azonban semmilyen találgatásba nem akart belemenni. „Nem gondolunk most a szerződésekre, csak a világbajnokságra” – így kommentálta az értesüléseket az olasz szakember.

2018-ban Vettel marad, Raikkönen visszavonul?


„A szerződés most nem téma, együtt dolgozunk csapatként, beleértve a pilótákat is. Nincs a versenyzők között hierarchia. Mint Ferrari, mi a konstruktőri világbajnoki címre gondolunk, a vezetői világbajnokság az ő dolguk. Szabadon versenyezhetnek, ameddig a pontállás nagyon el nem billen az egyik irányba” – tette hozzá Arrivabene.

A csapatfőnök hozzátette, hogy ilyen esetben természetesen meghatároznák a vezérpilóta személyét. De nem Monacóban volt és nem most történik ez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: