DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Stroll minden kétkedője tévedett”

Nem fognak rajta a negatív megjegyzések, és csupán hét versenybe telt bizonyítania: a Williams szerint első pontszerzése után már nyilvánvaló, Lance Strollnak helye van az F1-ben.

Kiesések, Q3-as elvérzések és csapattársával szembeni totális lemaradás: ez jellemezte Lance Stroll újonc szezonját egészen a Kanadai Nagydíjon, ahol a versenyző 9. helyezését, első pontszerző pozícióját győzelemként ünnepelte a Williams. A csapat úgy véli, csattanós választ kaptak a kritikusok, akik szerint Stroll nem állja meg helyét az F1-ben – még a kanadai világbajnok, Jacques Villeneuve is csatlakozott ebbe a táborba.

„Ez egy valódi jelzés volt tőle, nem igaz?” – mondta az Autosport lapnak Claire Williams csapatfőnök-helyettes. „Bebizonyította, hogy minden kétkedője tévedett, és valóban megérdemli a helyét. A 17. helyről jött fel a 9.-re, ráadásul kétszer is megcsinálta. Igazán büszke vagyok rá, hogy sikerült neki. A nyomás mindenkiről lekerült, ő is levetette a koloncot, és csupán hét versenybe telt neki.”



„Hatalmas nyomás alatt van, ezt pedig ő maga helyezte a vállaira” – beszélt arról Claire Williams, hogy Stroll inkább magának, semmint a közvéleménynek akar bizonyítani. „Azok közé a versenyzők közé tartozik, akiknek ez jót tesz: előre lendíti, és eddig nagyon jól kezelte. Tekintetbe véve, hogy csupán 18 éves, amit egyikünknek sem szabad felednie, a visszavágásaiból látszik, hogy a dolgok leperegnek róla, ami meggyőző azt figyelembe véve, mennyi negatív megjegyzés érte.”

A helyettes csapatvezető még hozzátette, ha Felipe Massa nem esik ki a rajtnál, a dobogóért is küzdhetett volna – ez rávilágít arra, hogy a két versenyző között még mindig tetemes szakadék tátong. „Massa akár újra pódiumra is állhatott volna. Örömteli volt látni, hogy a Force Indiák a Red Bullokkal és Ferrarikkal küzdenek. Jó nekik, megérdemlik, mert keményen dolgoztak. A különbség még nagyobb hozzánk képest, de ez a mi hibánk, nem az övék” – beszélt a fő rivális istállóról, amelynek jó formája a Williamsnek is reményt ad.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: