DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg nem érti, miről beszélt volt főnöke

Egy év múlva Nico Rosberg a Ferrariban térhet vissza – ezt elképzelhetőnek tartja a Mercedes-vezető Toto Wolff. A német válaszként újra leszögezte, döntése végleges érvényű. Egy ’de’ azonban ebben a történetben is van…

Mivel idén két többszörös világbajnok csatázik az elsőségért, könnyen feledésbe merül, hogy a sorozat címvédője nincs is a mezőnyben: Nico Rosberg 2016 végén, életcélját elérve jelentette be, visszavonul a Formula-1-ben versenyzéstől. Bár a 31 éves német pilóta véglegesnek érezte döntését, a Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff szerint egy napon meggondolhatja magát és visszatérhet a királykategóriába, talán már egy év múlva, épp a Ferrari színeiben.



A jóslat eljutott Nico Rosberghez is, aki így reagált rá: „Nem, valóban befejeztem a karrierem. Boldog vagyok, büszke a pályafutásomra, eredményeimre és a sikerekre, melyeket elértem. De ez már a múlt, én pedig új dolgokat fogok csinálni” – idézte a Sport Bild lap.

A 23-szoros futamgyőztes leszögezte, nem akarná egyetlen nagydíj erejéig sem megszakítani visszavonulását, ahogyan tette egy másik ex-bajnok, Jenson Button Monacóban. Mikor azonban szóba került a szereplés egy másik kategóriában, Rosberg már kevésbé egyértelmű választ adott: „Pillanatnyilag nem, mert más kihívások foglalkoztatnak. De ki tudja? Egy napon talán.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: