DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perez: Nem tagadnék meg csapatutasítást

Sergio Perez szerint kitaláció a sajtó részéről, hogy szándékosan nem engedte el a csapat kérése ellenére Esteban Ocont és emiatt veszített egy lehetséges dobogót a Force India. A mexikói azt vallja, sosem tagadna meg csapatutasítást.

Perez szerint egyáltalán nem hangzott el csapatutasítás a rádión keresztül, hogy engedje előre csapattársát, Ocont, hogy ő esetleg a frissebb gumikkal nagyobb eséllyel vehesse fel a harcot Daniel Ricciardo ellen a harmadik helyért. Az ugyanis látszott, hogy előtte 15-20 körön át Perez hiába próbálta támadni az ausztrált, előzési helyzetbe sem jutott.

Bár Ocon nagyon csalódott volt a futam után, Perez egyáltalán nem érti, miről szól a balhé, ugyanis a Force India nem utasította őt a pozíció átadására. „Az a probléma, hogy a sajtó gyártja ezeket a történeteket, én ugyanis sosem tagadtam meg semmilyen csapatutasítást. Annyi történt, hogy eszmecsere folyt arról, hogy ha Ocon megelőzne engem, akkor mi történne. De ekkor fokoztam a sebességemet és megközelítettem Ricciardót. Ennyi történt, egy pillanatig sem volt olyan, hogy figyelmen kívül hagytam volna a csapatomat” – nyilatkozta Sergio Perez.

Itt még Vettel a Force Indiák mögött, aztán ez megfordult


„Azért vagyok itt, hogy a Force India számára a lehető legjobb eredményeket hozzam, ha kapnék egy utasítást, követném. Itt azonban semmilyen utasítás nem volt” – tette hozzá a mexikói pilóta. Bár Ocon úgy érezte, hogy esélye lett volna Ricciardót is megelőzni a harmadik helyért, Perez szerint már vasárnap este tisztázták egymás között a helyzetet és már nincs köztük semmilyen probléma.

„Igen, minden rendben Ocon és köztem. A csapaton belül mindenki jól érzi magát, főleg azok után, hogy ilyen kiváló eredményt értünk el a hétvégén. 18 pontot szereztünk összesen, pont ugyanannyit, mint a Ferrari. Nem zavarnak különösebben az ilyen sztorik, hogy én nem veszek figyelembe csapatutasításokat, mivel nem is volt ilyen” – zárta gondolatait Sergio Perez, aki a jelek szerint megbeszélte az esetet Oconnal és minden rendben köztük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: