DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Force India: Itt nem lesz csapatutasítás, de...

A Kanadai Nagydíj egyik fő témája Perez és Ocon esete volt, ami miatt egy lehetséges dobogót bukott a csapat. A pénzek arányosabb elosztásával még többre lehetne képes az istálló. A csapatutasítás is szóba került.

Legalábbis a csapatfőnök, Vijay Mallya egészen biztos ebben. Mallya szerint náluk ezek után sem lesz csapatutasítás, nem fér bele az elképzeléseikbe. Ismételten megerősítette azt is, hogy az istálló nem eladó és nem is lesz az. A Force India már 71 pontot gyűjtött hét futam alatt, ez több, mint tízpontos átlag, már-már szenzációs egy gyári támogatást nélkülöző csapattól.

„Remek munka volt fiúk, büszkék vagyunk rátok. Az irányvonalunk semmit sem változik, nincs csapatutasítás, de a csapat mindenkori legjobb eredményének érdekében azért egy-két dolgot rögzítünk a jövőben” – nyilatkozta a csapattulajdonos, Vijay Mallya.

A Force India megbízható és gyors, ahogy a pilótái is


A főnök hallani sem akar arról, hogy az istálló eladó lenne. „Mindenkivel egyszer s mindenkorra közlöm, hogy hagyják abba a spekulációt arról, hogy a csapat eladó lenne. A teljesítmény növelésére összpontosítunk. Azt viszont valóban szorgalmazzuk, hogy a FOM-tól egyenlőbb részesedést kapjunk a pénzek szétosztásánál, díjazzák a teljesítményt, ebből nem szeretnénk engedni” – tette hozzá az indiai csapatfőnök.

„Most képzeljék el, hogy mire lennénk képesek akkor, ha még a pénzeket is fair módon osztanák szét. Sokan csak nevettek, amikor az autóinkat először bemutattuk” – zárta gondolatait a Force India főnöke. Az istálló valóban erőn felül teljesít, két remek pilótával. Mindössze 41 ponttal követik a négyszeres világbajnok konstruktőr istállót, a Red Bullt a harmadik helyért vívott küzdelemben, pedig a pénzügyi lehetőségek jóval korlátozottabbak, mint a bikáknál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: