DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A McLaren megállapodott a Mercedesszel?

Ugyan a Honda a nagyon közeli jövőben komoly motorfrissítést ígért, egyre több jel utal arra, hogy a McLaren megunta a várakozást és 2018-ra már Mercedes motorokra vált.

A Honda elképesztően alulteljesít ebben az esztendőben. A téli tesztek óta folyamatosan téma, hogy a McLaren-Honda együttműködés zátonyra futott, a tavalyi látványos javulást idén rémálomszerű visszaesés követte a japán erőforrások tekintetében, a csapatnak hét futam után sincs egyetlen pontja sem, ez negatív rekord az istálló több évtizedes történetében.

A Mercedes egy pillanatig sem cáfolja az értesüléseket, de a kérdést mindig elhárítja. „Ebben a pillanatban nem szeretnék reagálni ezekre a pletykákra” – reagált Toto Wolff elhárítólag a kérdésre, hogy a német motorgyártó valóban megállapodást kötött-e a jövő évre a wokingi istállóval.

Korábban is pattanásig feszült volt a viszony a McLaren és a Honda között, ám a Kanadai Nagydíj újabb csalódása és az azt követő események és nyilatkozatok csak erősítik mindenkiben, hogy közel a szakítás. A Daily Mail újság szerint Mansour Ojjeh, a McLaren legfőbb részvényese mély tárgyalásokat folytatott Toto Wolffal és a Mercedes csapatigazgatójával, Niki Laudával Kanadában.

Arra utal minden, hogy 2018-ban ebben a két autóban ugyanúgy Mercedes lesz a motor


Eric Boullier, a McLaren csapatfőnöke meg nem erősített források szerint biztosan nem véglegesít semmilyen megállapodást Baku előtt, ami két hét múlva lesz. A bennfentesek szerint ugyanis a McLarennek több, mint 78 millió fontjába kerülne a Hondával való szakítás, ami komoly visszatartó erő. Ha mégis aláírják a szerződést, akkor a McLaren csatlakozik a Williamshez és a Force Indiához mint Mercedes-partnercsapat.

Egy F1-es motorokkal dolgozó szakember szerint szinte kizárt, hogy már 2017-ben lecserélik a Hondát, ugyanis egy új Formula-1-es motor megfelelő beépítése egy másik márka helyére legalább három hónapot vesz igénybe. Ha a Honda a következő 2-4 hétben nem tesz valami csodát, akkor jó eséllyel meg vannak számlálva a McLaren és a Honda házasságának percei.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: