DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen: Az egész szezon sz*r, ahogy van

Max Verstappen, a Red Bull holland üdvöskéje úgy tűnik, most már kikészült lelkileg a sorozatos technikai hibák miatt és azért is, hogy az autója láthatóan nem veszi fel a versenyt a legjobbakkal.

A holland pilóta szenzációs rajttal az ötödikről a második helyre ugrott előre Lewis Hamilton mögé a Kanadai Nagydíj rajtjánál, majd a biztonsági autós fázis utáni újraindításnál megtámadta a britek háromszoros világbajnokát is az első helyért. Ez nem sikerült, majd fokozatosan lemaradt a Mercedes pilótája mögött.

Nem sokáig jutott azonban, vélhetően az akkumulátor meghibásodása miatt a 11. kör elején máris kiesett a versenyből, pedig szerencsés esetben a második hely is meglehetett volna Verstappennek. „Amikor gázt adtam volna, minden elektromos rendszer lekapcsolt, még a kormányelektronika is, így már a csapatommal sem tudtam kommunikálni” – írta le a kiesés körülményeit a holland versenyző.

Verstappen idén nagyon balszerencsés


„Ez nagyon frusztráló, ha második vagyok, szerintem a Red Bullnál töltött pályafutásom legjobb startja volt, de a végén mégis üres kézzel távozok. Másodikként végezhettem volna, legrosszabb esetben harmadikként. Hogy mit gondolok a következő nagydíjról, Azerbajdzsánról? Nem érdekel túlságosan, az egész szezon már egy nagy sz*r, minden, ahogy van” – fejezte ki frusztrációját Max Verstappen, aki Bahrein után másodszor is egy lehetséges dobogót bukott el technikai hiba miatt. Ha Monacót is belevesszük, ahol a rosszul megválasztott bokszstratégia miatt vesztett egy harmadik helyet, elmondhatjuk, hogy tényleg nincs idén szerencséje a hollandnak.

„Második vagy és tudod, hogy az autó nem elég jó ehhez a pozícióhoz, de most megtarthattam volna. Végiggondolva, milyen nehéz előzni, képesek lehettünk volna véghezvinni” – tette hozzá végül Verstappen, akit péntek után vasárnap is utolért a technika ördöge.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: