DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönennek az utolsó körökben szinte nem volt fékje

Kimi Raikkönen a negyedik kockából egy rossz első kör után jelentősen visszaesett, majd a két kiállásos stratégiával némileg feljött. Az utolsó 10 körben azonban fékhiba hátráltatta, a végén még a hetedik helynek is örülnie kellett.

A Ferrarik számára rémálomszerűen indult a Kanadai Nagydíj, Vettel egy közepes rajt után a bevetődő Bottas és a jobbról szintén nagy lendülettel érkező Verstappen közé szorult, megsérült az első vezetőszárnya és az egész versenye a kármentésről szólt. Kimi Raikkönennek sem kezdődött jobban a versenye, egy gyenge rajt és még rosszabb első kör (köztük egy megcsúszás) után előbb az egyik, majd mindkét Force India mögött találta magát. Végül a fékhiba is kibabrált a finn pilótával.

Vettel és Raikkönen választotta a két kiállást, a fékhiba nélkül bejött volna a jégembernek is


„A rajtnál kipörögtek a kerekeim, több helyet is veszítettem. Attól a pillanattól máris nehezebbé vált a verseny, az első néhány körben kifejezetten szenvedtem, nehezen lendültem túl rajta. Úgy döntöttünk, hogy két kiállásos stratégiára váltunk, hogy a frissebb abroncsokkal sebességelőnyt szerezzünk. Megint meglett a tempónk végre és gyönyörűen zárkóztunk is vissza az elől levő srácokra” – elemezte a verseny első felét Kimi Raikkönen.

„Sajnos problémánk adódott a fékekkel és máris elillant a jó sebességünk. Az utolsó 10 körben már szinte alig volt valami fékem. Kár érte, de legalább hazahoztuk az autót, néhány pontot elcsípve ezzel. Nem volt könnyű nap a csapatnak, de ez néha így történik. Tovább kell dolgoznunk és minél előbb újra az élre kerülnünk” – zárta nyilatkozatát 2007 világbajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: