DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mi van itt? Kvjat és Sainz is összezördült

A Kanadai Nagydíj után nem nehéz megjósolni, hogy Esteban Ocon és Sergio Perez jó viszonya megromlott. Most kiderült, hogy Kvjat és Sainz kapcsolata sem az igazi már.

Azt hihettük, hogy a Force India és a Toro Rosso párosa teljesen rendben van, ami a csapattársi viszonyt illeti. Az indiai istállónál a Montrealban történtek egészen biztosan árnyékot vetnek majd a korábbi jó kapcsolatra. Most pedig arról kaphattunk hírt, hogy a Toro Rossónál sincs rendben minden Carlos Sainz és Danyiil Kvjat között.

Sainz nehezményezi ugyanis, hogy az időmérő edzéseken használatos szélárnyékadó taktikánál szinte sosem ő van kedvezményezett helyzetben, természetesen Kvjat válasza sem késett sokáig. „Nem vagyok boldog emiatt, hogy engem sosem húzat meg a csapattársam, nem használjuk ki a lehetőségeinket. Márpedig ilyenkor eldobsz magadtól nagyjából négy tized másodpercet az egyenesben, persze, hogy nem élvezed a helyzetet” – kezdte a panaszkodást Carlos Sainz.

A Force India után a Toro Rossónál is áll a bál?


„Tervben volt, hogy én leszek elöl, de mind a négy edzésen én mentem elöl, számomra ez egyszerűen nem fair” – tette hozzá a spanyol pilóta, akinek nemigen jött össze a kanadai hétvége. Kvjat persze más megvilágításban látja a dolgokat. „Minden egyes versenyen megcseréljük az autók sorrendjét, ezt a csapatban mindenki tudja is” – kezdte válaszát az orosz versenyző.

„Részemről minden tiszta, de ha bátor lenne, odajöhetne és beszélhetne velem. De úgy tűnik, ő inkább az újságírókon keresztül üzenget nekem. Nincs mit mondanom neki, tudom, hogy helyesen viselkedtem. Bakuban neki kellene mögöttem jönnie, de azok után, amiket most mondott, nem vagyok benne biztos, hogy vele akarok dolgozni. Nem hinném, hogy ezek után együtt szeretnék működni vele az időmérőn” – válaszolt élesebben Danyiil Kvjat.

Monaco után úgy tűnt, hogy Vettel és Raikkönen között nincs rendben minden, Kanadát követően a Perez-Ocon és a Sainz-Kvjat páros van porondon. Vajon melyik puskaporos hordó robban legközelebb?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: