DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Massa csak utas volt a nagy csattanásnál

A Williams garázsában egyik részről öröm, a másik részről bánat tapasztalható a Kanadai Nagydíjat követően. Az elszúrt időmérő után Stroll élete első pontjait szerezte, Massa azonban egy óriási karambolban már az első körben kiesett, vétlenül. Videón az eset.

Hetedik próbálkozásra végre megszületett Lance Stroll pályafutásának első pontszerző helye, a kilencedik helyen futott be hazai közönség előtt. Felipe Massát Carlos Sainz elszabadult autója ütötte ki a versenyből a hármas kanyarban. Az időmérő után Massa reménykedhetett egy jó helyezésben, végül fordítva történt, a szombaton gyengén szereplő Stroll hozta ezúttal a pontokat.

„Nagyon csalódott vagyok, hogy már három kanyar után kiestem. Teljes egészében csak utas voltam az ütközésnél. Szerintem Carlost (Sainz) megütötték hátulról, de én voltam az egyetlen, akinek nekiment végül. Nem jó így befejezni egy nagydíjat, főleg, hogy a versenyautó egész hétvégén nagyon versenyképesnek tűnt és rengeteg pontot szerezhettünk volna” – nyilatkozta Felipe Massa még a versenyt követően. Azóta kiderült, hogy Grosjean ment neki Sainznak, ám a spanyol hibája volt a koccanás, ami után elszabadult a Toro Rosso, így három helyes rajtbüntetést kapott a következő futamra, Bakuban.

Az anyagi kár jelentős, de a pilóták szerencsére nem sérültek meg

Paddy Lowe technikai igazgató is megszólalt a balesettel kapcsolatban. „Felipének szerencsétlen versenye volt. Egészen jól rajtolt, több helyet előrejött, most a lökdösődés a kettes kanyar után következett, ami korábban az egyes kanyar körül szokott lenni. Ebben kicsit hátrébb esett, majd Carlos kiütötte őt, vélhetően nem a saját hibájából. Tudva, hogy mennyire jó volt az autója tempója ezen a hétvégén, ez nagyon szerencsétlen dolog volt, sokkal több pontot szerezhettünk volna. Most már Azerbajdzsánra készülünk, az autónknak elvileg ott is jónak kellene lennie, újra nekiveselkedünk” – zárta gondolatait a technikai igazgató.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: