DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mercedes: Tökéletes kombinációnk van

A csillagos alakulat fölényes kettős győzelemmel vágott vissza a monacói vereség után, így nem csoda, ha sportigazgatójuk arcán is széles a mosoly az F1-es Kanadai Nagydíj leintését követően.

Az időmérő után még úgy tűnt, hogy a Mercedes és a Ferrari kart karba öltve harcolhat a győzelemért a Kanadai Nagydíjon, vasárnap azonban minden történés a kezükre játszott: a ferrarik hátraesését és Verstappen technikai problémáját követően nem volt ellenfelük, így először arattak kettős győzelmet 2017-ben. „Ilyen versenyünk, mint amilyet ma futottunk, már nagyon régen nem volt” – idézte a Sky Sports az osztrákot.



„Egy merész manőver Maxtől az egyes kanyarban, és…  ilyen szoros bajnokságban nem lehet megengedni magunknak, hogy kiessünk, vagy pozíciókat veszítsünk. Látható a csapaton, micsoda felszabadultság lett úrrá rajtuk, mert nagyon nehéz héten vagyunk túl – mintha egy doktor rendelésére történt volna mindez.”

„Hamilton? Minden pénzt megér. Ez a kombináció tökéletesen működik, a két pilótánk tiszteli egymást, és remekül tudnak együtt dolgozni. A csapat az utóbbi tíz napban megállás nélkül dolgozott, a szimulátorunk három műszakban működött. Bármikor, ha valaki bejött volna hozzánk, embereket látott volna dolgozni” – tette hozzá Wolff, aki az idei hetedik futamon gárdája negyedik győzelmének örülhetett Montrealban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: