DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kubica megcélozta az F1-es visszatérést

A Renault lehetőséget adott a lengyel pilótának, hogy egy 2012-es versenygépet vezessen. A teszt nem sikerült rosszul, ami elgondolkodtatta Kubicát, hogy egyszer valóban visszatérhet az F1-be.

A francia gárda egykori pilótája Valenciában tesztelt egy Lotus E20-ast, és nem akármilyen teljesítményt nyújtott. 115 kört tett meg a versenygéppel. A Renault Szergej Szirotkinnal tesztelt, és ez kiváló alkalom volt arra is, hogy felmérje, hogyan bírja Kubica karja az F1-es megpróbáltatásokat.

A lengyel versenyző a fenti információknak megfelelően így kezdte nyilatkozatát: „Az, hogy tudom vezetni az autót, a tempóm nem rossz, ráadásul egy egész versenytávot kibírok, rendkívül boldoggá és büszkévé tesz.”

 kubica-teszt-2017



Kubica nem zárja ki a közeljövőben az F1-es visszatérést: „Most hogy részt vettem ezen a teszten, még többet tesztelnék. Ez nem csak tőlem függ, de dolgozni fogok ennek a megvalósításán, és egy nap, ha esélyem lesz még előrébb lépni, szeretnék ténylegesen visszatérni az F1-be.”

„Azonnal nagyon jól éreztem magam az autóban, és az erőnlétemmel sem volt semmi baj. Mostanában nagyon sok remek időm és erőfeszítésem ment el arra, hogy a legjobb formába hozzam magam, mivel itt volt a lehetőségem, hogy egy F1-es autót vezessek. Remekül sikerült az a nap” - zárta mondandóját Kubica.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: