DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hülkenberg ismét látványosan Palmer előtt

Visszatért a legjobb tíz közé a gyári Renault, de megint csak Nico Hülkenberg által. Jolyon Palmer nem képes felvenni egyelőre a harcot csapattársával, egy másodperc volt kettejük között.

A rutinos német pilóta a 10., az egyelőre meglehetősen alulteljesítő brit a 15. legjobb időt futotta az időmérő edzésen Montrealban. Hülkenberg már a harmadik szabadedzésen is szépet villantott, a hatodik leggyorsabb volt a mezőnyben.

„Nagyon elégedett vagyok a 10. hellyel, véleményem szerint ez volt a legjobb, ami szombat délután benne volt az autóban. Pénteken látszott, hogy sokat kell még dolgoznunk az autóval, de már szombat délelőtt is meglett az eredménye. Most már csak annyi dolgunk van, hogy keményen nyomjuk neki és pontokat szerezzünk vasárnap” – nyilatkozta Nico Hülkenberg, aki idén egyelőre egyedül viszi a hátán a Renault istállót.

Hülkenberg és Palmer között óriási a különbség


„A Q1-ben jó kis kört raktam össze, az autó is jól viselkedett. Valami miatt azonban a Q2-ben már nem sikerült elérnem a megfelelő tapadást és a gumik sem működtek ugyanúgy, így jócskán lassabb voltam. Örülök, hogy legalább a Q2-be visszatértem, de csalódás, hogy nem sikerült előrébb végeznem a rangsorban. Tudjuk, hogy az abroncsok meglehetősen érzékenyek, erre a futamon is figyelni kell. Olyan pályán vagyunk, ahol lehet előzni és a biztonsági autó is gyakran kap szerepet, remélhetőleg ez vasárnap a mi malmunkra hajtja a vizet” – vette tudomásul 15. rajthelyét Jolyon Palmer.

A Renault istálló pilótái között van a leglátványosabb különbség ebben az évben, Hülkenberg rendszeres vendég a legjobb tíz között az időmérőn és a futamon is, 14 pontot szerzett már az évadban, míg Palmer egyet sem és a francia csapat nem is igazán titkolja, hogy a brit pilóta utódját keresi, akár már 2017 további részére is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: