DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hibás vagy ártatlan volt Sainz?

Az első körben vele ütköző Romain Grosjean a spanyolra helyezi a felelősséget: Carlos Sainz azonban kitart amellett, utólag sem tehetett volna másként, mivel egyáltalán nem látta ellenfelét.

A Toro Rosso spanyol pilótája volt az első kör nagy balesetének főszereplője: az irányítását veszített autóval a harmadik kanyarban Felipe Massát is kiütötte a versenyből. Mint a visszajátszásból kiderült, Romain Grosjean lökte meg hátulról, a Haas-pilóta azonban határozottan állítja, Sainz volt az, aki nem adott helyet:

„Nem lehet sokat mondani róla, én voltam a belső oldalon, Carlos kívül, aztán kétszer is jobbra kormányzott. Elsőre a fűre futottam, ahonnan sikerült visszatérnem a pályára. Ekkor talált el másodszor is. Elég veszélyes helyzetben voltam, de szerencsére nem történt több minden a 3-as kanyarban, mert csúnya dolog is kisülhetett volna belőle” – idézi a motorsport.com Grosjeant, aki végül tizediként pontot szerzett Montrealban.

Sainzt azt állítja, nem látta Grosjeant, így nem felelős a történtekért: „Jó rajtot vettem, és külső íven kerültem Fernando Alonso mellé a 2-es kanyarban. A 3-asba menet akartam megelőzni őt. Sosem tudatosult bennem, hogy a Haas a tükör holtterében van, ezért összeütköztünk, azután pedig már csak utasként karamboloztam Felipével, aki Romainon és rajtam kívül valószínűleg a nap legbalszerencsésebbje volt.”

„A 2-es kanyarban tükörbe néztem, egy Renault-t és egy másikat láttam két-három autóhosszal mögöttem. Velük nem kellett számolni, miközben Fernandót támadtam. Aztán hirtelen ott volt Romain. Szerencsétlen dolog, mert ha visszatekintek az esetre, igazából semmit sem csinálhatnék máshogy. Amikor a tükörbe néztem, egyáltalán nem láttam Romaint a jobb oldalon” – idézte fel Sainz az esetet, melyet a stewardok is vizsgáltak.

Frissítve: A stewardok is elismerték, hogy Sainz nem láthatta Grosjeant, ám felelőtlennek tartották, hogy sejtése alapján mozdult jobbra, ezért hibásnak nyilvánították, és három rajthelyes büntetést osztottak ki neki Bakura, két szuperlicenszet terhelő büntetőpont mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: