DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff: A Ferrari profitált a Pirelli-tesztből

Toto Wolff mondta el véleményét arról, szerinte mi rejlik a legfőbb riválisuk idei sikerei mögött. Az olaszok egyértelműen felnőttek a Mercedes mellé, és néhol még előttük is járnak.

A Ferrari pilótája, Sebastian Vettel 25 ponttal vezeti a világbajnoki tabellát Lewis Hamilton előtt. Ráadásul a német pilóta idén másodiknál rosszabb pozícióban még nem végzett. 

A Mercedes főnöke elmondta, a Pirelli-teszt és Sebastian Vettel tavalyi adatgyűjtése állhat a Ferrari sikereinek hátterében. A német pilóta az idei gumikkal még a tavalyi évben 2228 km-t tett meg, ami rengeteg információt jelenthetett az abroncsok viselkedésével kapcsolatban a maranellói istálló számára.

 pirelli-teszt-ferrari-2016



Wolff elmondta, hogy az ő tesztpilótájuk képességei nem érhettek fel Vetteléhez: „Azt hiszem, nagyon nagy előny volt az a Ferrarinak, hogy akkor Vettel tesztelt nekik, mert az ő tapasztalata hatalmas, és ő egy remek versenyző. Ha van egy Pirelli mérnököd és egy Vetteled, az teljesen más, mint amikor Pascal Wehrleinnel dolgozol.”

A Mercedesnél a pilóták nem vállalták a teszt nagy részét a következők miatt: „A helyzet sokkal másabb volt egy évvel ezelőtt, mert akkor Nico és Lewis harcoltak a bajnoki címért, ugyanabban az autóban. Mindkettőjük azt mondja, hogy ha a következő évi autót kell tesztelniük a jövő évi gumikkal, akkor az megzavarná őket a koncentrációban, mivel mindketten a bajnoki címért küzdöttek. De ez érthető is a részükről.”

„Ha visszapörgethetném az időt, egy kicsit erőszakosabb lettem volna velük, hogy az új gumikkal vezessenek, de akkor nálunk más volt a helyzet, mint a Ferrari versenyzőinél” - zárta gondolatait Wolff, látva az olaszok teljesítményét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: