DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Villeneuve most a McLaren tehetségét ekézi

Tény, hogy Stoffel Vandoorne eddig kevésszer bizonyította az F1-ben, hogy illusztris juniorkarrierje után helye van a legjobbak között - a kanadai világbajnok is úgy véli, hogy Alonso elleni teljesítménye magáért beszél.

A sportágban első teljes évét töltő belga pilóta szereplését komolyan aláásta az alatta lévő technika megbízhatósága és képességei, így pedig GP2-es bajnokként sem éppen könnyű az élete a McLarennél. Bár Monacóban az első tízbe kvalifikált, eddig rendre elmaradt a hercegség futamát kihagyó Fernando Alonsótól – Jacques Villenueve, az F1-es mezőny régóta ügyeletes kritikusa nem kímélte a 25 éves pilótát legutóbbi nyilatkozatában.



„Csalódást keltett, hiszen egyszer sem tudott felnőni Alonso mellé” – idézte az F1i.com a kanadai expilótát. „Hacsak le nem győzi Alonsót, nem lehet nagyszerűnek, de még jónak sem mondani őt. Amikor én debütáltam 1996-ban, egyből elkezdtem felülmúlni Damon Hillt, amivel nevet szereztem magamnak. Már az első versenyemen pole-ba juttattam a Williamst. A Forma-1-ben magasra kell tenned a mércét.”

Vandoorne alatt a szezon első hétvégéi során rendre megadta magát a McLaren, Monacóban pedig, amikor esélye lett volna a pontszerzésre, időmérős balesete után a futamon is összetörte autóját. Martin Brundle, a Sky Sports szakértője szerint korai lenne még leírni a belgát. „Az első hat versenyről nem lehet sok mindent elmondani, de időt kell neki adni, hiszen ennyi idősen nem felejti el hirtelen, hogy hogyan kell nyerni, ahogyan tette azt az alsóbb kategóriákban. Nem helyénvaló most kritizálni őt, hiszen nincs jó autója. Én továbbra is hiszek Stoffelben, és biztos vagyok benne, hogy a McLaren is így tesz” – mondta a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: